FIA 'heeft spijt' van eigen blunders in pitsstraat Baku

Het FIA-onderzoek naar...de FIA heeft geen schuldige partij opgeleverd. In plaats van maatregelen te nemen of voorbeelden te stellen is de organisatie tot de conclusie gekomen dat het 'spijt heeft' van de gevaarlijke situatie in de pits van Baku.

FIA 'heeft spijt' van eigen blunders in pitsstraat Baku

De onderdoeken van de FIA beginnen steeds vreemdere vormen aan te nemen. In Australië zagen we al dat de organisatie en de promotor van een Grand Prix op het matje geroepen werden. In Azerbeidzjan had de FIA het echter met zichzelf aan de stok.

Aanleiding was het te vroeg loslaten van fotografen in de pits, precies op het moment dat Esteban Ocon zijn verplichte pitstop kwam doen. De groep werd door FIA officials de pitsstraat in geleid en sloot de boel zelfs af met een tijdelijk hekje. Gelukkig reed de Alpine tegen die tijd slechts 80 kilometer per uur op de pit limiter, waardoor de fotografen net op tijd het hazenpad konden kiezen.

Niet meer doen!

Ocon was vanzelfsprekend not amused over het incident en riep die FIA op dit soort onacceptabele situaties nooit weer te laten gebeuren. Uiteraard stelde de FIA een onderzoek in naar het voorval...en zichzelf. De conclusie van het onderzoek leverde echter geen concrete redenen voor en stappen tegen de blunder aan.

De FIA erkende dat er fouten gemaakt waren en betreurde dat. De verantwoordelijke officials kregen bijles voor de procedures en protocollen en werden verteld volgende keer toch maar een beetje beter op te letten. Daarmee was de kous kennelijk af. We kunnen er nu blijkbaar zeker van zijn dat dezelfde fouten niet weer gemaakt zullen worden, waarvan akte.

Formule 1
  • Formula 1