Toto Wolff gaat lesgeven op Harvard

Managementstudenten van de Harvard Business School in Boston krijgen binnenkort de kneepjes van het vak te leren van niemand minder dan Toto Wolff. De Oostenrijker heeft namelijk een positie als gastdocent aangenomen.

Toto Wolff gaat lesgeven op Harvard

MBA-studenten van de Harvard Business School kunnen binnenkort precies leren hoe je een dominant F1-team leidt, de FIA beïnvloedt en een sponsordeal met Bose verplettert. De hogeschool in het Amerikaanse Boston, Massachusetts heeft er namelijk een wel heel bijzondere docent bij: Mercedes F1-opperhoofd Toto Wolff. De 51-jarige Oostenrijker is namelijk aangenomen als Executive Fellow en gastdocent.

De Professor en de Wolff

Wolff zal vanaf januari 2024 een vak gaan geven onder de naam Mercedes F1: Leading a High-Performance Team. Dat doet hij echter niet alleen. Toto wordt ondersteund door de van origine Nederlandse professor Anita Elberse.

De professor volgde het team van Mercedes op de voet tijdens het seizoen van 2021 om Toto's managementstijl te observeren, en schreef daarover het rapport 'Toto Wolff and the Mercedes Formula One Team'. Het rapport leidde tot enkele optredens van Wolff op Harvard, gevolgd door een artikel geschreven door het duo dat verscheen in de prestigieuze Harvard Business Review.

Ironisch tintje

Aangezien de eerdere rapporten en artikelen gebaseerd zijn op de tijd dat Mercedes nog vooraan meedeed heeft Toto's nieuwe rol een ironisch tintje. Inmiddels is zijn team immers afgegleden tot de subtop, tussen Ferrari en Aston Martin. Het zal ons benieuwen of hij de ervaringen van 2022 en 2023 ook mee zal nemen in zijn lesmateriaal. Toto is in ieder geval laaiend enthousiast:

"Ik voel me vereerd en bevoordeeld om te blijven werken met de ongelooflijk intelligente jonge geesten op Harvard. Elke keer als ik het campus op stap word ik geïnspireerd door de nieuwsgierigheid en ambitie van de studenten, en verlaat ik het campus vol energie door de speciale leeromgeving die zij samen met de briljante faculteit creëren."

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots