Russell: 'Snelheid Red Bull is jammer voor de sport'

De overweldigende snelheid van Red Bull is Mercedes-man George Russell nog altijd een doorn in het oog. De Brit vraagt zich bovendien af of RBR uberhaupt wel met vol vermogen rijdt.

Russell: 'Snelheid Red Bull is jammer voor de sport'

George Russell kende een relatief sterk weekend in Miami. Na een teleurstellende kwalificatie sloeg hij op de zondag terug met een strakke strategie en sterke pace. In de slotfase van de race rekende hij af met de ene na de andere concurrent, waaronder teamgenoot Lewis Hamilton. Een vierde plaats achter Fernando Alonso was een prima resultaat. Na de race was hij dan ook voorzichtig positief:

"P4 in die omstandigheden hadden we waarschijnlijk niet verwacht. Goed inhaalacties op de Alpines, goede inhaalactie op Carlos [Sainz]. De pace was voor ons relatief gezien sterk. We hadden vandaag niet meer kunnen doen, dus daar ben ik trots op, maar we willen natuurlijk meer en we willen dat races zoals dit om de overwinning gaan."

Jammer

Terwijl George met zijn sterke race bezig was werd hij echter compleet overklast door de vanaf P9 gestarte Max Verstappen. De Nederlander sneed tijdens een bijzonder lange openingsstint op de harde Pirelli's met kinderlijke eenvoud door het veld heen. Uiteindelijk pakte hij de overwinning en verzekerde hij samen met Sergio Perez Red Bull van een vierde 1-2 uit vijf races.

Voor Russell kwam de dominantie van Red Bull uiteraard niet uit de lucht vallen, maar toch vond hij het nodig om er in de post-race show een punt van te maken:

"Ik was niet echt verbaasd over de snelheid [van Red Bull]. Dat is waar ze staan op dit moment. We zeiden aan de start van het seizoen dat ze zo ver voorliggen dat ze het makkelijk hebben op dit moment. Ik vraag me af of ze überhaupt met vol vermogen rijden ofzo, ze liggen gewoon zo ver voor. Het is een beetje jammer voor de sport."

Geen schuld

Met het oog op de recente geschiedenis van Mercedes zijn Russell's uitspraken vrij ironisch en hypocriet te noemen. De Silberpfeilen waren immers bijna acht jaar lang de snelste auto's van de sport. George nuanceerde zijn commentaar echter door Red Bull vrij te spreken van schuld. Het team kan er immers niets aan doen dat ze de zaken beter op orde hebben dan de rest van het veld:

"Maar credits naar ze voor het goede werk dat ze duidelijk geleverd hebben. Ze hebben laten zien wat er mogelijk is als je het goed voor elkaar hebt. Dus dat is waar we op gaan jagen."

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots, Red Bull Content Pool