McLaren komt met speciale 'Triple Crown'-livery voor Monaco

Naast Williams heeft ook McLaren een speciaal kleurenschema in petto. Ter viering van het behalen van de Triple Crown krijgen Lando Norris en Oscar Piastria een uniek uitgevoerde MCL60 mee.

McLaren komt met speciale 'Triple Crown'-livery voor Monaco

Twee jaar geleden verblijdde McLaren de motorsportwereld door de Gulf-kleuren even terug te halen. Tijdens de Grand Prix van Monaco van 2021 reden Lando Norris en Daniel Ricciardo in een oranje en lichtblauwe MCL35M. Het leverde Norris uiteindelijk een puike derde plaats op.

Dit jaar wil McLaren het trucje herhalen, maar dit keer zonder inmenging van de Amerikaanse olieboer. Gulf heeft immers een nieuwe relatie met het team van Williams.

Triple Crown-feestje

Voor de editie van 2023 heeft McLaren niet zomaar een publiciteitsstunt, maar een echt feestje gepland. Het is immers 60 jaar sinds de oprichting van het raceteam en supercarmerk. In de IndyCar vierde Arrow McLaren IndyCar Team dat jubileum al met drie unieke 'Triple Crown'-kleurstellingen. Hiermee viert het team de overwinningen op Indianapolis in 1974 (Johnny Rutherford, Monaco in 1984 (Alain Prost) en Le Mans 1995 (JJ Lehto, Yannick Dalmas, Masanori Sekiya).

Pato O'Ward, Felix Rosenqvist en Alexander Rossi zullen dit weekend tijdens de Indy 500 meestrijden in het oranje van de McLaren M16C IndyCar, de Marlboro-kleuren van deMP4/2 F1-wagen en het Ueno Clinic-zwart van de McLaren F1 GTR Le Mans-racer.

Monaco '23

Met een promotievideo vol historische beelden heeft McLaren de Triple Crown-viering kracht bijgezet. Aan het einde van de montage volgde bovendien een hint naar een nieuwe kleurstelling voor de Grand Prix van Monaco. Tussen de polaroids van Indy '74, Monaco '84 en Le Mans '95 ligt namelijk een snapshot van Monaco '23.

Bij nadere inspectie is een F1-wagen met een zwart/witte kleurstelling te zien. De auto lijkt daarbij akelig veel op de bolides van AlphaTauri. Voor meer details zullen we de presentatie af moeten wachten. Een onthullingsdatum is nog niet bekend.

Formule 1
  • NL Beeld / BrunoPress, McLaren