Charles Leclerc verliest derde plek voor hinderen Lando Norris

De Monaco-vloek blijft in leven voor Charles. De Ferrari-rijder heeft zijn derde plek op de grid in moeten leveren vanwege het hinderen van Lando Norris in Q3.

Charles Leclerc verliest derde plek voor hinderen Lando Norris

Charles Leclerc heeft al jaren een ongemakkelijke haat-liefde verhouding met zijn thuisrace in Monaco. De Ferrari-kopman heeft in het prinsdom een bijna eindeloze stroom pech gehad.

Ongelukken, strategische missers en mechanische problemen achtervolgen Charles al sinds zijn Formule 2-debuut op het fameuze stratencircuit in 2017. Met een speciale overall in de nationale kleuren van Monaco hoopte Leclerc de vloek dit jaar te verbreken, maar dat pakte helaas even anders uit.

Hinderen van Norris

In de slotfase van de kwalificatie leek de Monegask af te steven op pole position, maar sterke rondes van Fernando Alonso en Max Verstappen verwezen hem uiteindelijk naar P3.

Die milde tegenslag werd gevolgd door een hardere klap toen de FIA bekendmaakte een onderzoek in te stellen naar de auto met nummer 16. Leclerc zou namelijk de net gerepareerde McLaren van Lando Norris gehinderd hebben in de tunnel. De onboard beelden van Norris lieten weinig twijfel bestaan over de schuldvraag.

Drie plekken terug

Volgens de FIA viel het incident Charles Leclerc en Ferrari aan te rekenen, ondanks het feit dat de Monegask in de krappe en donkere tunnel weinig had kunnen doen om uit het pad van de aanstormende McLaren te blijven.

De stewards oordeelden dat de radiocommunicatie van de Scuderia in de aanloop naar de tunnel niet toereikend was, aangezien er gepraat werd over sectortijden en niet achteropkomend verkeer.

Het vergrijp levert Leclerc drie strafplaatsen op, waardoor hij de Grand Prix vanaf P6 zal moeten starten. De Monaco-vloek blijft dus in ere.

Formule 1
  • Formula 1, NL Beeld / Proshots.