VIDEO: brokkenpiloot eindigt rijexamen tegen paal

Een 63-jarige Argentijnse sloot haar opfriscursus op een wel heel bijzondere manier af. De dame presteerde het om dwars over het examenterrein te stuiteren en vol op een lantaarnpaal te knallen.

VIDEO: brokkenpiloot eindigt rijexamen tegen paal

Een rijbewijs is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen hebben simpelweg niet de rust, het overzicht en coördinatie die nodig is om een motorvoertuig te besturen. Anderen bezitten die vaardigheden, maar verliezen ze toch op latere leeftijd. Zo ook een 63-jarige dame uit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

De vrouw moest haar rijexamen opnieuw afleggen omdat haar rijbewijs verlopen was tijdens de pandemie. Op een afgesloten terrein mocht ze in haar Volkswagen Polo - en zonder instructeur aan boord - haar rijvaardigheid bewijzen.

Volgas

Al bij de start van het examen sloeg de vrouw een modderfiguur door vrijwel elke bocht op het afgesloten, verder compleet lege examenterrein te missen. Daarbij maakte ze royaal gebruik van de felgele stoepranden. Na een onbeholpen blokje om ging ze pas echt los.

Met een enorme dot gas sprong het Polootje van de ene kant van het terrein naar de andere, raakte hij een lantaarnpaal en viel hij op zijn kant. De vrouw bleef de hele tijd stug gas geven, waardoor de arme auto zijn eigen olie begon te verbranden.

Pedaalverwarring

Na de crash raakte de dame bekneld in haar auto, waardoor de lokale vrijwillige brandweer en het leger aan te pas moest komen om haar te bevrijden. Lokale bronnen melden de oorzaak van het ongeval als 'pedaalverwarring'.

Kennelijk zag de vrouw het gaspedaal van haar eigen auto aan voor de rem, en bleef ze dat doen totdat ze een tijdje op haar zij lag. Ze kwam er gelukkig met minimale verwondingen vanaf. De vernieuwing van haar rijbewijs werd echter nog even uitgesteld...