Uit de weg! Iemand haalt theorie-examen na 157 mislukte pogingen

Moeilijk hè, een rijbewijs behalen? Vooral het theorie-examen kost veel mensen de nodige hoofdbrekens. Neem bijvoorbeeld deze 42-jarige vent uit het Verenigd Koninkrijk. Gelukkig zit hij na Brexit veilig opgesloten op zijn eiland.

Man haalt theorie-examen na 157(!) mislukte pogingen

Uit de gegevens van de Britse versie van het CBR blijkt dat deze fantastische chauffeur 158 pogingen deed om zijn rijexamen te halen. Een dure grap, want voor 23 pond (25 euro) per poging kwam hij daarmee op een totaal kostenplaatje van zo’n 4000 euro aan examengeld. En dan is het ook nog alleen de theorie.

Er zat dus een aardig prijskaartje aan, maar daarmee heeft hij wel een wereldrecord te pakken. Bovendien zitten er 41 theorie-examens tussen hem en de vrouw op de tweede plaats, dus zijn prestatie is voorlopig nog veilig. De dame in kwestie is overigens nog niet geslaagd, dus het kan natuurlijk nog misgaan.

Praktijk

De 42-jarige topchauffeur kan zijn ogen voorlopig in ieder geval richten op het praktijkexamen. Dat record moet hij in no-time te pakken kunnen krijgen, want de huidige kampioen haalde het al met een kleine 43 pogingen. Wie weet gaat onze held hem dus nog wel voorbij, ook al wordt dat dan wel een hele dure onderneming.

Nieuws
  • hln.be
  • ANWB