Maak je auto zomerklaar!

Met de zomer voor de deur is het belangrijk dat niet alleen jij, maar ook je auto daar klaar voor is. Want misschien denk je er niet direct aan, maar een auto past zichzelf niet zomaar aan aan de warme maanden. Door je auto zomerklaar te maken, voorkom je problemen en zorg je dat je veilig en comfortabel de weg op kunt. Wij geven een paar tips over hoe je ervoor zorgt dat je auto goed voorbereid de zomer in gaat.

Maak je auto zomerklaar!

Check de koelvloeistof

Als eerste is het erg belangrijk om de koelvloeistof van je auto te controleren. De motor moet harder werken als het zo warm is, daarom is het belangrijk dat deze ook gekoeld kan worden. Dat voorkomt oververhitting. Zorg er ook voor dat de radiator en de koelslangen in goede staat en vrij van lekkages zijn.

Controleer de bandenspanning 

En als je zelfs de winterbanden nog op je auto hebt; wissel deze dan eerst voor de zomerbanden. Controleer daarna of de banden de juiste spanning hebben. Dat is niet alleen veiliger, maar bespaart ook een hoop benzine.

Loop de airconditioning na 

Er is niks zo erg als in Frankrijk rijden met een defecte airco. Een goed werkende airco is van cruciaal belang tijdens de zomermaanden. Controleer of de airconditioning goed koelt en of de ventilatieopeningen vrij zijn van vuil en stof. Als de airco niet goed werkt, laat deze dan vullen en nakijken door een professionele garage.

Vervang je ruitenwissers 

Door de droogte kunnen je ruitenwissers uitdrogen. Zorg daarom voor ruitenwissers met een nieuw en soepel rubber. Zomerse buien kunnen nu eenmaal onverwacht toeslaan. Controleer de staat van de ruitenwissers en vervang ze indien nodig. Vul dan ook direct de ruitenvloeistof bij.

Controleer de accu 

Hoge temperaturen kunnen een negatieve invloed hebben op de accu van je auto. Controleer daarom regelmatig de staat van je accu en zorg ervoor dat alle klemmen goed vast zitten en vrij van corrosie zijn. Is je accu leeg of erg zwak? Overweeg dan om voor je vakantie een nieuwe accu te laten plaatsen.

Check de remmen 

Ook de remmen zijn een essentieel onderdeel van je auto. Laat daarom de remmen regelmatig controleren en onderhouden door een professionele garage. Controleer ook de remvloeistof en vul bij als dat nodig is.

Zomercheck 

Wil je echt zeker weten dat je auto klaar is voor de zomer? Laat dan een zomercheck doen door een erkende garage. Zij weten precies waar je op moet letten bij het nalopen van je auto en ze vervangen onderdelen die aan vervanging toe zijn. Zo kun je met een gerust gevoel op vakantie!

Overweeg een trekhaak 

Ga je graag op vakantie met je fiets of met de caravan? Overweeg dan eens om een trekhaak op je auto te laten monteren. Zo is het heel eenvoudig om alles mee te nemen wat je maar wilt.

Algemeen
  • NL Beeld / Abaca Press