Klimaatpartij verbiedt grootste eendaagse oldtimermeeting van Duitsland

De jaarlijkse automeeting in Russelsheim is niet meer. Op aansturen van De Groenen is het festival vier dagen van tevoren verboden geworden.

Klimaatpartij verbiedt grootste eendaagse oldtimermeeting van Duitsland

Als liefhebber van oud blik ben je in de moderne, progressieve maatschappij al een tijdje niet meer welkom. Rijden in een oude, stinkende, benzine of dieselverslindende klassieker is voor milieubewuste EV-fetisjisten immers gelijk aan dansen met de duivel.

Het zou volgens deze types ronduit verboden moeten worden. Het stadsbestuur van Opel-thuisbasis Rüsselsheim heeft daartoe recent een serieuze poging gedaan.

Dagje uit in Rüsselsheim

Sinds 2001 komen in het stadspark van Rüsselsheim elk jaar zo'n 3000 oldtimers bij elkaar voor een meeting. Bolides tot bouwjaar 1989 vormen het decor voor een gezellige picknick die zo'n 30.000 bezoekers trekt. Het evenement is daardoor een populair dagje uit voor de hele familie.

Dat was voor raadslid Brigitte Lindscheid van milieupartij Die Grünen kennelijk een doorn in het oog.

Voorgoed verboten

Na tweeëntwintig jaar zonder grote problemen vond Lindscheid het hoog tijd om het feestje te verpesten. Vier dagen voor de Klassikertreffen werd de hele boel namelijk ronduit verboten, zo meldt Bild.

Reden voor het verbod was uiteraard de impact van de oude wagens op het milieu en de lokale natuur. De meeting vond namelijk plaats in een beschermd natuurgebied. Na jaren van gedoogbeleid hebben Lindscheid en co besloten hard te gaan handhaven.

Een compromis was met het oog op het milieu uiteraard niet mogelijk. Het is nog maar de vraag of het festival ooit in ere hersteld zal kunnen worden.

Nieuws
  • NL Beeld / Regiofotografie / Avalon, Porsche