'Torenhoge eisen Hamilton zit nieuw Mercedes-contract in de weg'

De contractonderhandelingen in Brackley zijn naar verluidt volledig vastgelopen. Sir Lewis zou van zijn geliefde team veel teveel geld en vastigheid eisen.

'Torenhoge eisen Hamilton zit nieuw Mercedes-contract in de weg'

Na een seizoen stabiliteit is het weer zover: Lewis Hamilton en Mercedes moeten om tafel voor een nieuw contract. Opnieuw lijken beide partijen het sluiten van de deal weer tot het allerlaatste moment uit te stellen.

Dit keer is het echter niet vanwege een 'trauma' zoals Abu Dhabi 2021 of om een publiciteitsmomentje te krijgen. Volgens de Daily Mail zijn de eisen die de zevenvoudig wereldkampioen dit keer stelt namelijk gewoon veel te hoog voor zijn team.

Méér geld

Onder zijn huidige contract krijgt Hamilton elk seizoen zo'n 32 miljoen euro mee van Mercedes. Daar komt als bonus nog eens 17.5 miljoen bij als hij de titel binnen weet te halen, Volgens de bronnen van de Daily Mail zou Lewis er nu echter op aansturen om van die bonus een vaste uitbetaling te maken.

Zou zou hij een stuk dichter bij de 50 miljoen komen die Max Verstappen op jaarbasis binnenhaalt. Aangezien het salaris van de coureurs buiten de budgetcap valt zou het geen probleem moeten zijn om de bankrekening van Hamilton verder te spekken.

Méér tijd

Naast een hoger bedrag per jaar zou Lewis zich meteen vast willen leggen voor meerdere seizoenen. Met het oog op zijn leeftijd en de toekomst sloot Mercedes de laatste paar keren eenjarige of tweejarige deals af. Hamilton zou nu echter voor vijf jaar bij willen tekenen. Met de prestaties van de 41-jarige Fernando Alonso in het achterhoofd is er voor de 38-jarige Brit immers geen reden om te denken dat hij al afgeschreven is.

Bij de toko van Toto zou men echter willen vasthouden aan een eenjarige deal, met een optie voor een tweede seizoen. Het gebrek aan flexibiliteit en vrijheid van een vijfjarige deal zou niet aantrekkelijk zijn voor Mercedes.

Méér invloed

Sir Stirling Moss en Sir Jackie Stewart bekijken Hamilton's titelwinnende McLaren.

Een wellicht nog groter struikelblok is Hamilton's wens om ook na zijn F1-carriere een hoge functie bij Mercedes te blijven bekleden. De Brit neemt daarbij een voorbeeld aan racelegende Sir Stirling Moss, die tot het einde van zijn leven aanbleef als Mercedes-ambassadeur.

Hamilton zou meteen een tienjarige deal vast willen leggen voor zijn ambassadeurschap. Die deal zou in totaal zo'n 233 miljoen euro waard zijn. Ook dit zou Mercedes echter veel te ver gaan.

Water bij de wijn

De hoge eisen van Hamilton zouden op dit moment nog geen complete dealbreaker zijn. Wel wordt de druk vanuit Mercedes opgevoerd om water bij de wijn te doen. Na het wegstrepen van een paar van de eisen zal het contract ongetwijfeld later dit jaar alsnog getekend worden. Het aanjagen van speculatie rond het contract van Lewis is immers een van de favoriete hobby's van de voormalige kampioensformatie.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots / PA Images