Dit zijn de grootste concurrenten van Verstappen op Silverstone

Weet een van deze coureurs Max Verstappen uit te dagen tijdens de Britse Grand Prix dit weekend?

max verstappen

Hoewel Max Verstappen dit seizoen overwinning na overwinning pakt, ziet voormalig F1-coureur Johnny Herbert toch een aantal concurrenten voor de Nederlander tijdens de Grand Prix van Groot-Brittanië. De voormalig Sky Sports-analist legt zijn bevindingen voor aan King Casino in een interview.

Mercedes kan zich bewijzen op Silverstone

"Pérez is een duidelijke kanshebber als het Verstappen tegenzit," stelt Herbert. Maar volgens hem blijft het daar niet bij. Er zouden nog vijf andere coureurs zijn die kunnen profiteren als Verstappen met een tegenslag te maken krijgt. Om te beginnen noemt hij de drie Britse coureurs op de grid: Lewis Hamilton, zijn teamgenoot George Russell en Lando Norris. Ook beide Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerec mogen volgens hem niet worden uitgevlakt.

"Ferrari heeft laten zien dat ze Red Bull kunnen uitdagen als ze goed samenwerken. In de twee races na Monaco leek Mercedes competitief, maar in Oostenrijk was daar niets meer van te zien. Het is een kwestie van afwachten of de updates die Toto Wolff heeft beloofd, werken op Silverstone."

Silverstone als onbekende factor

Er zou na die updates een verbeterde performance moeten zijn, stelt Herbert. "En waar komen ze dan terecht? Misschien wel voor de Ferrari's. Betekent dat dan ook dat ze Max onder druk kunnen zetten? Ik hoop van wel. Het is nog steeds niet duidelijk wie zich 'best of the rest' mag noemen, dat is goed. Silverstone zal ook iets van een onbekende factor zijn. Ik verwacht dat Ferrari snel zal zijn en zie geen reden waarom Mercedes er niet ook bij kan zitten. Misschien kunnen Lando en McLaren zich er ook in mengen."

Red Bull blijft dominant

Overigens relativeert Herbert zijn bevindingen in hetzelfde gesprek: "Ja, Red Bull is dominant en ja, ze hebben de beste auto. Maar er is één man die er het beste van maakt. Max is zo, zo goed, zo betrouwbaar en consistent op het moment. We hadden al die gekkigheid met track limits in Oostenrijk, maar de man die de race won heeft het maar één keer gedaan."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool