Sebastian Vettel zocht Daniel Ricciardo op bij Red Bull-test

Het team van 2014 werd even kort herenigd op Silverstone. Sebastian Vettel kwam zijn voormalig teamgenoot even een hart onder de riem steken bij de bandentest.

Sebastian Vettel zocht Daniel Ricciardo op bij Red Bull-test

Daniel Ricciardo is op dit moment dé sensatie van de paddock na de aankondiging van zijn comeback voor AlphaTauri in Hongarije. Vlak voordat de Australiër de geplaagde Nyck de Vries officieel verving werkte hij een 2024-bandentest af met Red Bull. Het was voor DannyRic de eerste keer dat hij in de huidige auto stapte. Een spannend moment, maar gelukkig kreeg hij morele steun van een oude vriend.

Klassiekertest

Geheel toevallig was oud teamgenoot Sebastian Vettel namelijk ook aanwezig bij de test. De viervoudig wereldkampioen had van dezelfde tijd gebruik gemaakt om zijn klassieke McLaren MP4/8 uit 1993 te testen.

Het voormalige strijdwapen van Ayrton Senna is omgebouwd om op een CO2-neutrale brandstof te lopen. De shakedown voor de McLaren kwam vlak voor het optreden van de auto op motorsportfeestje Goodwood Festival of Speed. De Williams FW14B uit 1992 die Vettel vorig jaar demonstreerde bij de Grand Prix van Groot Brittannië zal ook in actie komen.

Sint Vettel

Kennelijk bracht de reünie van het Red Bull-rijdersteam van 2014 geluk voor Daniel. Niet lang na de test werd hij immers aangekondigd als vervanger van Nyck de Vries. The Honeybadger heeft als uitgeleende Red Bull-coureur bovendien een goede kans op het stoeltje van verre vervanger Sergio Pérez. Wellicht dat nog een bezoekje van Sint Vettel in Hongarije DannyRic een beetje op weg zal kunnen helpen.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots