Zien: dit is de bloedmooie vriendin van Pierre Gasly

Het grote succes van Pierre Gasly bij Alpine blijft nog uit, maar op liefdesgebied mag de Fransman niet klagen. Hij date al een aantal maanden met de prachtige Francisca Cerqueira Gomes.

pierre gasly

Momenteel staat Pierre Gasly op de twaalfde plek in het Formule 1-klassement. Hij haalde voor Alpine 16 punten en staat daarmee 15 punten achter op zijn teamgenoot Esteban Ocon. Geen vliegende stad voor de Fransman bij zijn nieuwe team. Maar hij weet in ieder geval zeker dat hij in ieder geval één supporter heeft: zijn vriendin Francisca Cerqueira Gomes. Gasly werd vorig jaar voor het eerst gespot met het Portugese model, die wordt aangesproken met de naam Kiki, en dit jaar maakte het stel hun relatie officieel openbaar.

Francisca Cerqueira Gomes

Kika is werkzaam als model, iets wat in haar genen zit. Ze is namelijk de dochter van het beroemde model en tv-persoonlijkheid Maria Vieira de Campos Cerqueira Gomes. Ook de racewereld is haar niet vreemd, want haar vader is de voormalig coureur Goncalo Gomes. Deze Goncalo won in 1993 onder andere de Formule Ford Portugal en in 2002-2003 pakte hij de wist in het Formule Novis Portugal-kampioensschap. Naast modellenwerk, is Kika ook begonnen met acteren. Daarnaast dook ze al op in meerdere Portugese tv-programma's. Niet alleen Gasly is voor de charmes van de prachtige twintiger gevallen. Ook op Instagram doet Kika het goed. Ze deelt daar haar luxe jetset-leventje dagelijks met haar ruim 407k volgers. Afgelopen weekend was het stel nog op dubbeldate met F1-collega Charles Leclerc en zijn nieuwe vriendin Alexandra.

Kiekjes van Kika

Er werd voor het eerst gespeculeerd over een potentiële romance tussen Pierre en het Portugese model in 2022, toen ze samen in een nachtclub in Portugal werden gespot. Toen Kika in november 2022 aanwezig was bij de Grand Prix van Abu Dhabi om Pierre te supporten, werd de relatie officieel bevestigd. Toch plaatste het stel pas in januari dit jaar hun eerste foto samen op Instagram. Het ging om een kiekje van het stel die Oudjaarsavond vierde in Dubai. Sindsdien houdt het stel hun volgers op de hoogte van hun jetset-bestaan en zien we geregeld plaatjes van het koppel op luxe jachten en in fancy hotels op zonnige bestemmingen als Hawaii, Australië, Sri Lanka en Florida.

Kleine wereld

Hoewel de 27e-jarige coureur zijn relatiestatus meestal redelijk 'off-the-grid' houdt, blijven zijn ruim vier miljoen Instagram-volgers maar wat graag op de hoogte van zijn liefdesleven. Het is dan ook niet de eerste keer dat Pierre wordt gelinkt aan een van Europa's meest begeerde vrouwen. De eerste bekende vriendin van Gasly was Caterina Masetti Zannini. Hij had van 2018 tot 2020 een relatie met de student ruimtevaarttechniek, maar zag het misgaan omdat hij zich op zijn race-carrière wilde focussen. Deze prioriteit kon Caterina niet waarderen, waardoor er al snel een einde aan de romance kwam. Destijds bracht het stel via een statement naar buiten wel vrienden te blijven. Gelukkig maar. Gasly is in ieder geval niet lang bij de pakken neer blijven zitten, want kort daarna werd Gasly alweer gelinkt aan een ander model en influencer, de Oekraïnse Katerina Berezhna, die dan weer een relatie heeft gehad met Lando Norris. Het blijft een klein wereldje.

Formule 1
  • NLBeeld, Instagram