Sainz geeft Piastri's 'gebrek aan ervaring' schuld van incident op Spa

De Spanjaard spreekt duidelijke taal.

carlos sainz

De race van zowel Carlos Sainz als Oscar Piastri op Spa eindigde zondag in een teleurstelling. Volgens velen, inclusief de stewards, was de aanvaring in de eerste ronde niet meer dan dat: een 'first lap incident'. Maar Sainz denkt hier duidelijk anders over.

Klem

We zagen zondag in de eerste ronde hoe Carlos na een lock-up uitweek om te voorkomen dat hij in een crash zou belanden met Hamilton. Maar hierdoor stuurde hij de Ferrari richting de plek die Piastri ook op het oog had. De McLaren coureur kon hierdoor geen kant op en kwam klem te zitten tussen Sainz en de muur. Het zorgde er uiteindelijk voor dat zijn race vroegtijdig eindigde. Sainz volgde later.

Te optimistisch

Op de radio reageerde Piastri in de eerste instantie fel: "Ik weet niet wat hij deed. Ik zat daar en hij draait in alsof ik niet besta." Eenmaal uit de auto, is de Australiër milder: "Ik denk dat dit exact de definitie is van een 'lap one, turn one' incident. Nu ik erop terugkijk denk ik dat we allebei dingen anders hadden kunnen doen."

Sainz denkt daar heel anders over. Tegen Sky Sports blijft de Spanjaard volhouden dat hij niets fout deed. "Mijn mening, als je het wilt weten, is dat ik al zeven of acht jaar op Spa race en iedereen die op die plek die move maakt heeft een incident of crash veroorzaakt. Als je terugkijkt naar het verleden is dat altijd gebeurd. Misschien is het een beetje een... fout die ontstaat uit gebrek aan ervaring. Ik wilde Lewis aanvallen en Oscar wilde mij én Lewis aanvallen. Dat was misschien een beetje optimistisch."

Formule 1
  • Scuderia Ferrari