Helmut Marko: 'Pérez moet tevreden zijn met tweede plek achter Verstappen'

Volgens Marko doet Pérez mee om te winnen, maar kan dat niet.

helmut marko

Red Bull Racing teamadviseur Helmut Marko heeft gezegd dat een tweede plek achter Max Verstappen een overwinning is voor Sergio Pérez. Volgens de Oostenrijker moet hij dat in het vervolg dan ook zo zien.

Tweede plek is een overwinning

Sergio Pérez moest het op Spa voor het tweede jaar op rij afleggen tegen zijn teamgenoot Max Verstappen, ondanks een betere startpositie. Vorig jaar begon de Mexicaan op pole en Verstappen als veertiende. Dit jaar startte Pérez op de tweede plek en kreeg Verstappen de zesde startplek toegewezen door een gridstraf. Beide keren was de uitkomst hetzelfde: winst voor Verstappen. En afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van België wist Verstappen zelfs een gat van 22 seconden te slaan tussen hem en zijn teamgenoot, die tweede werd.

Dat lijkt nogal een groot gat tussen de twee coureurs, die in dezelfde auto rijden. Helmut Marko stelt nu dat het allemaal niet zo erg is. Hij adviseert Pérez dan ook om zich er maar bij neer te leggen. In gesprek met motorsport.com zegt de topadviseur: "Een tweede plek achter Max Verstappen is tegenwoordig een overwinning in de Formule 1. Max is Max en hij is speciaal."

Niemand goed uit de verf tegenover Verstappen

De 80-jarige Oostenrijker is tevreden over de prestaties van Pérez op Spa: "Hij heeft het hele weekend goed gereden. Zijn kwalificatie was ditmaal goed en de race ook." Het advies van Marko aan de Mexicaan is dan ook helder: "Je doet natuurlijk mee om te winnen, maar tegen Max Verstappen gaat dat niet."

Volgens Marko is dat echter prima: "Pérez doet zijn ding goed en heeft de tweede plek in het kampioenschap verder verstevigd." Hij stelt dat niemand er goed uitkomt tegen Verstappen. "We weten dat Perez een topcoureur is. Je moet het psychologisch ook kunnen accepteren als je iemand ziet die in iedere fase beter is. "

Formule 1
  • NLBeeld