Kelly Piquet over kinderveiligheid in auto's: 'nooit op besparen'

Piquet spreekt in een panel met journalist Amber Brantsen over het belang van goede autostoelen en kinderveiligheid.

kelly piquet

Ter ere van de Dutch Grand Prix organiseerde autostoelen en kinderwagen-fabrikant Cybex een panel in hun flagship store in Amsterdam. Journalist en Viaplay-presentator Amber Brantsen ging onder andere in het gezelschap van Autobahn in gesprek met Kelly Piquet, model en vriendin van Max Verstappen. Piquet deelde haar visie op het belang van kinderveiligheid in auto's en besprak ook haar persoonlijke bevindingen. Daarnaast verklapte ze aan Autobahn of er voor dochter Penelope een toekomst in racen in zit.

Educatie is cruciaal

"Educatie op het gebied van kinderveiligheid in auto's is cruciaal", zegt Piquet tijdens het evenement. "Ik ben opgegroeid rond Formule 1-circuits en ben blij dat ik mijn ervaringen rondom dit onderwerp kan delen. Evenals mijn ervaringen als moeder." Tijdens het panel staat Piquet stil bij de uitdagingen die ze tegenkwam toen ze zelf moeder werd. Bijvoorbeeld het voor het eerst wegrijden bij het ziekenhuis. "Pas dan besef je hoeveel hobbels er in de weg zitten", grapt het model. Evenals de vele keuzes die je moet maken voor een baby. "Ik vind het zelf belangrijk om niet te besparen op dingen als een kinderzitje. Alles wat te maken heeft met de veiligheid van je kind. Er zijn veel andere dingen waar je zoveel geld aan kunt uitgeven als je zelf wilt. Die zijn in principe inwisselbaar, maar dat geldt niet voor iets als een autostoel."

Gek op auto's

De dochter van drievoudig wereldkampioen Nelson Piquet heeft zelf een dochter van vier. Als Autobahn vraagt naar een eventuele racetoekomst van de kleine Penelope antwoordt Piquet: "Ze is echt gek op auto's en wil altijd ritjes maken. Ze vraagt dan altijd of we sneller kunnen." Piquet zal zondag uiteraard aanwezig zijn op het circuit van Zandvoort om Max Verstappen aan te moedigen. Aan Autobahn laat ze weten dat ze heel veel zin heeft in het raceweekend. "En natuurlijk houden we onze vingers gekruist voor een overwinning."

Nieuws
  • CYBEX