Amerikaanse politie rekent hardhandig af met blokkeerhippies (video)

Een blokkeeractie gericht op het afsluiten van het Burning Man-festival werd door de lokale politie met grof geweld een halt toegeroepen. Met behulp van een dikke pickup en een pistool maakten de Nevada Rangers een einde aan het protest.

Amerikaanse politie rekent hardhandig af met blokkeerhippies (video)

Blokkeeracties door milieugekkies komen steeds vaker voor, maar tot nu toe bleef het een grotendeels Europees fenomeen. Groepen zoals Just Stop Oil, Insulate Britain, en Die Letzte Generation opereren immers niet aan de andere kant van de grote plas.

Een uitzondering die de regel bevestigd is XR, beter bekend als Extinction Rebellion. Een afdeling van de groep was samen met een stel andere ecoclubs verantwoordelijke voor de recente blokkade van een toegangsweg richting het beroemde Burning Man-festival in de Amerikaanse staat Nevada. Het grote hippiefeest was volgens de verzamelde mueslimaniakken namelijk niet groen genoeg. Er wordt namelijk nog teveel gevlogen met privejets en teveel plastic weggegooid.

The American Way

We zijn op het oude continent inmiddels gewend dat milieuprotesten alle ruimte krijgen van de autoriteiten. Probeer je als geïrriteerde burger wat te doen aan het oponthoud, dan word je zonder pardon zelf ingerekend terwijl het klimaattuig vrolijk blijft zitten.

In de Good Old US of A pakken ze het echter heel anders aan. Nadat de actie een mijlenlange file veroorzaakt had greep de Pyramid Lake Paiute Tribal Police hardhandig in. Met behulp van een van de politie-pickups ramde een agent de trailer aan de kant die de weg blokkeerde, ondanks het feit dat enkele activisten zich eraan vastgeketend hadden. Vervolgens draaide hij de truck om en trok hij een wapen. De klimaclowns werden meteen gesommeerd op de grond te gaan liggen en zich niet te verzetten.

Aan de paniekerige kreten van de activisten ("We zijn niet gewelddadig!") werd geen gehoor gegeven.

Effectieve aanpak

De harde maar effectieve actie maakte meteen een einde aan de blokkeeractie. Na een paar arrestaties en enkele opruimwerkzaamheden kon de weg weer vrijgegeven worden. Daar kan de Europese politie nog een voorbeeld aan nemen. Het onrechtmatig afsluiten van wegen is immers niet te tolereren.

Nieuws
  • FREEDOMNEWSTV - NATIONAL via YouTube