Extinction Rebellion bekladt reclameposters Toyota en BMW 

Jazeker, de milieumaffia is weer bezig. In een poging de Autosalon van Brussel te verstoren is de lokale afdeling van Extinction Rebellion reclameposters te lijf gegaan.

Extinction Rebellion bekladt reclameposters Toyota en BMW 

Dit weekend werd de Autosalon van Brussel geopend. In de Brusselse Expo zijn opnieuw de nieuwste modellen en innovaties op autogebied te zien. Leuk voor een dagje uit, als je sokken niet van geitenwol zijn tenminste.

De mueslimaniakken van Extinction Rebellion konden de opening van het evenement namelijk niet echt waarderen. In een poging de salon, Toyota en BMW te kakken te zetten heeft de actiegroep ongeveer 400 reclameborden van met name Toyota en BMW beklad.

400 posters

Toevallig maken beide merken reclame voor de Land Cruiser en X7 fullsize SUV's, met afstand de meest vervuilende modellen in hun respectievelijke modellengamma's. Dat gaf ER een goede kans om de boel te versieren met negatieve leuzen.

Zo werd de Toyota-billboard voorzien van het Franse 'Ecrasez la vie' (verplettert het leven) en werd BMW's slogan 'Add Driving Pleasure' vervangen door het pakkende 'Add Climate Breakdown'. Dat laatste lijkt echter meer een aanmoediging dan een veroordeling...

Valse reclame

In een persbericht legde ER de motieven achter de actie even fijntjes uit. Volgens de linzenlikkers zijn merken zoals Toyota en BMW ondanks hun hevig gepromote elektrische voertuigen nog net zo vervuilend als voorheen. De valse reclame en het hevige lobbywerk van de fabrikanten moet dan ook aan banden gelegd worden:

"Ondanks ambitieuze marketingcampagnes om hun elektrische voertuigen te promoten, zijn de twee fabrikanten nog steeds grotendeels toegewijd aan de productie van voertuigen met verbrandingsmotor."

Extinction Rebellion ondernam de actie in samenwerking met antireclamegroep Subvertisers en antibedrijfcollectief Brandalism. Samen hopen de activisten een einde te maken aan alle reclame voor 'schadelijke producten':

"[De actie komt] op een moment dat het idee om reclame voor ecocidale goederen en diensten - net zoals met tabak - te verbieden, internationaal aan kracht wint."[We roepen op] reclame voor producten die schadelijk zijn voor het milieu te reguleren en misleidende reclame door vervuilende bedrijven te verbieden".

Nieuws
  • Extinction Rebellion, BMW, Toyota