Ecogekkies bestormden DTM Norisring, marshal gewond

Radicale klimaatactivisten verstoorden afgelopen weekend het DTM-weekend op de Norisring. Bij de confrontatie tussen de klimaclowns en de organisatie raakte een marshal lichtgewond.

Ecogekkies bestormden DTM Norisring, marshal gewond

De laatste tijd zien we het helaas meer en meer: agressieve econarcisten die allerlei hobbies, evenementen en sporten verpesten. Leden van radicale groepen zoals Extinction Rebellion en Just Stop Oil duiken op steeds meer plekken op.

Van musea tot botanische tuinen en van snookertoernooien tot de Grand Prix van Groot Britannië en zelfs de Formule E. Afgelopen weekend waren er opnieuw twee van zulke milieumaffia's actief. De dubbele protestactie had dit keer de DTM-race op de iconische Norisring in het vizier.

Olieprotest met olie

Geitenwollengrafnekken van lokale groeperingen Extinction Rebellion Nürnberg en Letzte Generation besloten het legendarische stratencircuit te bestormen uit protest tegen het raceweekend. De groep had de organisatie van de DTM eerder al afgeschilderd als 'swagloze nazi's'.

Ondanks extra politie aanwezigheid vanwege een eerder aangekondigd protest wisten de stikstofsukkels 15 minuten voor de start van de race over een hek te klimmen. Met behulp van oranje olie(?!) om de baan mee te vervuilen hoopte de groep het evenement voor lange tijd te onderbreken.

13 arrestaties

De groep werd gelukkig op tijd opgemerkt, waarna de start met twaalf minuten uitgesteld werd en een schoonmaakploeg ingezet kon worden. De aanwezige marshals begonnen vervolgens met het van de baan verwijderen van de mueslimaniakken. Bij die operatie raakte een van de marshals lichtgewond. Met wat blauwe plekken en schaafwonden kon de 47-jarige man gelukkig weer verder.

De politie arresteerde uiteindelijk 13 mensen. Drie verdachten werd het toebrengen van lichamelijk letsen ten last gelegd. Het merendeel wordt echter verdacht van inbraak en het betreden van verboden terrein. De processen zijn uiteraard nog in volle gang.