Wolff: 'Lewis Hamilton zeurt nooit'

Opnieuw een opvallende uitspraak uit het kamp van Mercedes. Volgens Toto Wolff is Hamilton de enige die zich sportief gedraagt bij incidenten. Terwijl anderen zeuren en klagen om onder penalties uit te komen geeft Sir Lewis zijn fouten altijd ruiterlijk toe.

Wolff: 'Lewis Hamilton zeurt nooit'

Lewis Hamilton kreeg op Monza aan de stok met Oscar Piastri en de stewards na contact in de remzone van de tweede chicane. De Brit stuurde zijn Mercedes te ver na rechts, waardoor hij de McLaren van Piastri raakte.

De FIA oordeelde dat het incident Lewis aan te rekenen was en kende hem een penalty van vijf seconden toe. Naderhand gaf Hamilton toe dat het zijn schuld was en verontschuldigde hij zich bij de jonge Australiër.

Hamilton zeurt nooit

Volgens zijn chef maakte Lewis' reactie op het incident dat hij de meest bewonderenswaardige coureur op de grid is. Terwijl zijn rivalen klagen en zeuren om onder de schuldvraag uit te komen neemt Hamilton juist alle verantwoordelijkheid op zich. Zeuren doet hij namelijk nooit:

"Hij is heel sportief met dit soort dingen, hij is de enige die ik zie die toegeeft en zegt: 'Ik had dit verkeerd'. We hebben net gepraat. [Hij zei]: 'Ik zag hem niet aan de rechterkant en het was mijn schuld."

"Dat soort sportiviteit is iets waar je hem om moet bewonderen. Bijna iedereen is altijd aan het klagen en zeuren alleen zodat ze geen penalty krijgen."

Prioriteiten

Toto's uitspraak is weer een klassiek voorbeeld van zijn neiging om anderen neer te halen om het eigen imago beter te doen voorkomen. De meest recente heiligverklaring van Sir Lewis komt echter nogal knullig over.

Kennelijk is er in Brackley en Brixworth toch weinig te doen, waardoor Wolff tijd heeft om met bizarre quotes te komen. Werken aan de matige vorm van Mercedes heeft op het moment blijkbaar niet de prioriteit.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, NL Beeld / Proshots