Wolff: 'Zou mooi zijn als FIA-ingrijpen Red Bull langzamer maakt'

De Mercedes-chef zit vol goede hoop voor de Grand Prix van Singapore. In de nasleep van de nieuwste Technical Directive vanuit de FIA hoopt Toto dat het dominante Red Bull flink afgeremd wordt.

Wolff: 'Zou mooi zijn als FIA-ingrijpen Red Bull langzamer maakt'

In de aanloop naar de Grand Prix van Singapore draait alles weer eens om het ingrijpen van de FIA. De regelmakers voerden tijdens het raceweekend op Monza een nieuwe Technical Directive door. TD018 ziet erop toe dat de teams niet langer slimme trucs kunnen toepassen met vleugels en andere delen die doorbuigen op een manier die niet opgespoord kan worden bij de standaard FIA-tests.

Daarbij kwam een verduidelijking van de vorig jaar zo controversiële TD039, gericht op het uitbannen van trucjes met de o zo belangrijke vloer. De FIA had de teams achter gesloten deuren al op de hoogte gesteld van de komende veranderingen, maar voor de GP van Singapore werden ze officieel.

Halve seconde

Heb je het over slimme aerodynamische trucs, dan heb je het uiteraard al snel over Red Bull Racing en aero-tovenaar Adrian Newey. Het is dan ook geen verrassing dat velen in de paddock hopen dat de nieuwe reglementen het dominante team af zullen remmen. Mercedes-opperhoofd Toto Wolff heeft zich alvast opgeworpen als aanvoerder van de groep. De boomlange Oostenrijker heeft zijn zinnen gezet op een verlies van een halve seconde per ronde voor Red Bull:

"Het wordt interessant. Ik denk met de Aston Martin dat je gezien hebt dat ze een stap terug hebben gezet nu hun vleugel minder beweegt, maar ik ken de details niet. Laten we het afwachten."

"Ik weet niet wie [de regels] meer uitbuit dan anderen, maar misschien is Red Bull opeens een halve seconde langzamer. Dat zou mooi zijn, maar ik denk niet dat dat het geval zal zijn."

Deja vu

Het is niet de eerste keer dat Wolff zijn zinnen gezet heeft op het mogelijk effect van een Technical Directive. Vorig jaar was hij er immers heilig van overtuigd dat TD039 het voordeel van Red Bull weg zou nemen en Mercedes zou promoveren. In werkelijkheid liep het echter anders. Het verschil tussen RBR en de rest van het veld werd alleen maar groter, voornamelijk door het terugvallen van Ferrari.

Toto zou dit weekend zomaar een gevalletje deja vu kunnen ondervinden.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, Red Bull Content Pool, NL Beeld / Proshots