Marko gunt Massa titel 2008: 'Hamilton geeft toch niets om records'

Als het aan Helmut ligt krijgt Felipe Massa alsnog de titel van 2008 aangemeten. Aangezien ze in het kamp van Mercedes niets geven om records moet het volgens de Oostenrijker geen probleem zijn.

Marko gunt Massa titel 2008: 'Hamilton geeft toch niets om records'

De zaak rond de wereldtitel van 2008 houdt de gemoederen nog altijd druk bezig. De fanatieke campagne van Felipe Massa om zijn 'gestolen' kampioenschap terug te krijgen naar aanleiding van de uitspraken van Bernie Ecclestone heeft vriend en vijand verbaasd. Ondanks vele pogingen daartoe heeft het team van de Braziliaan op weinig openlijke steun kunnen rekenen. Daar is echter verandering in gekomen.

Goede kansen

Massa kan nu namelijk rekenen op de morele steun van Red Bull-topman Helmut Marko. De rijdersmanager met een doctoraat in rechten schat de kansen van de voormalige Ferrari-vedette hoog in, zo stelt hij tegenover Kronen Zeitung. Helmut vond het zaakje rond de door Renault gemanipuleerde Grand Prix van Singapore - die Massa als reden voor zijn hetze noemt - destijds al verdacht:

"[Renault's] keuze voor de ronde voor de stop was al verdacht. Daarna was het een open geheim. Ik heb me alleen afgevraagd waarom het zo lang geduurd heeft voordat deze affaire aan het licht kwam."

"Als er nieuwe feiten zijn, kan de zaak worden geopend. En dan zijn de kansen voor Massa niet zo slecht. De vraag is, waar zouden we staan wanneer we vele andere races waarbij er incidenten waren, opnieuw zouden moeten beoordelen."

Nelson Piquet Jr. klimt uit zijn opzettelijk gecrashte Renault, Singapore 2008.

Hamilton interesseert het niet

Dr. Marko leefde bij de seizoensfinale van 2008 in Brazilië mee met Felipe Massa en Ferrari, die bij zijn winst op Interlagos een paar tellen ervan overtuigd waren dat de Braziliaan kampioen geworden was. De Oostenrijker gunt hem de titel vijftien jaar later dan ook van harte. Aangezien Mercedes niets geeft om 'Wikipedia-records' die niemand leest moet het voor Hamilton bovendien geen probleem zijn:

"Het was destijds verschrikkelijk om te zien hoe Massa in Brazilië twintig seconden de titelwinst vierde, en toen was alles plotseling weg. Ik zou graag zien dat hij deze titel toegekend krijgt - en meneer Hamilton, die toch geen waarde hecht aan records, zou dan één minder hebben."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, NL Beeld / PA Images