Red Bull geeft Ferrari hoop met problemen FP2 Singapore

Het Marina Bay Circuit kleurde vandaag rood. Ferrari zette de standaard neer in beide vrije trainingen, terwijl het altijd zo dominante Red Bull in de tweede sessie grote problemen kende.

Red Bull geeft Ferrari hoop met problemen FP2 Singapore

Na al het geroezemoes over illegaal doorbuigende vleugels en vloeren waren de verwachtingen hooggespannen voor de Grand Prix van Singapore. De technische wijzigingen vanuit de FIA zouden volgens sommige bronnen het dit seizoen haast absurd dominante Red Bull af kunnen remmen.

Daarbij werd voorspeld dat het karakter van het Marina Bay stratencircuit de aalgladde RB19 niet zou liggen. In plaats daarvan zou Ferrari gaan regeren in de futuristische stadsstaat. De resultaten van de tweede vrije training lijken in ieder geval twee van die voorspellingen te bevestigen.

Red Bull glijdt weg

De Scuderia sloot beide sessie af met een sterke 1-2, terwijl Red Bull hard achteruit ging. Kopman Max Verstappen ging van een tiende achterstand en P3 in de eerste vrije training naar P8 en meer dan zeven tienden achterstand in de tweede vrije training.

Zowel Verstappen als Sergio Pérez - die fractioneel sneller was dan zijn teamgenoot - klaagden over een gebrek aan grip en tractie op de achteras. Checo meldde zelfs dat hij in elke remzone bang was om te crashen. De beide Ferrari's kenden echter geen noemenswaardige problemen.

Valse hoop

Staat Max morgen gewoon weer op P1?

Ondanks de moeilijkheden is er niet meteen een man overboord bij Red Bull Racing. Het team heeft immers nog een dag om te analyseren waar het fout ging. Bovendien kunnen er voor en tijdens de derde training nog wijzigingen doorgevoerd worden aan de setup. Het zou dus zomaar kunnen dat de paddock, de media en de tifosi momenteel op valse hoop leven. De tijd zal het leren.

Formule 1
  • Oracle Red Bull Racing