Sebastian Vettel kleurt kerbs Suzuka zwart/geel voor bijenproject

De viervoudig wereldkampioen en wereldverbeteraar presenteert op Suzuka zijn nieuwste aanwinst. Met de hulp van een Japanse timmerman heeft Seb elf 'insectenhotels' geplaatst bij bocht 2 van het iconische circuit.

Sebastian Vettel kleurt kerbs Suzuka zwart/geel voor bijenproject

Deze week keert Sebastian Vettel toch even terug in de Formule 1. Nee, niet als vervanger van professionele sloopkogel Lance Stroll, maar als de boodschapper van een milieuvriendelijke project.

Sinds zijn afscheid van de topklasse van de motorsport houdt de Duitser zich immers steeds meer bezig met duurzaamheid, het klimaat en biodiversiteit. Naast zijn Race Without a Trace e-fuel initiatief zet Seb zich in voor de kleinere spelers op aarde met zijn 'Save the Bees'-campagne. Bij bocht twee van Suzuka heeft Vettel geholpen om elf houten insectenhotels te plaatsen.

Verwarde marketing

In een poging meer aandacht te vestigen op het project zijn de kerbs van bocht twee zwart en geel geverfd. De bocht heeft meteen de bijnaam 'Buzzin' Corner' meegekregen. De naam doet voor de doorgewinterde F1-fan echter niet denken aan bijen en biodiversiteit, maar aan de Jordan 199.

Om het Europese verbod op tabaksreclame te omzeilen reed die auto namelijk met de tekst 'Buzzin' Hornets' in plaats van Benson & Hedges op de flanken. Toevallig was het de beste auto die het team ooit zou bouwen.

Save the Bees

Het is niet de eerste keer dat Sebastian zich op deze manier inzet voor het lot van bijen en andere insecten. Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk van vorig jaar droeg hij een helm en shirts met dezelfde boodschap. Aan de rand van de Red Bull Ring plaatste hij vervolgens een bijenhotel in de vorm van een Formule 1-bolide.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press