Nyck de Vries terug in de Formule E

Nyck is na zijn F1-avontuur weer terug op zijn plek. Met het Indiase Mahindra Racing team opent de Nederlander de aanval op het seizoen 2023-2024.

Nyck de Vries terug in de Formule E

We hebben er even op moeten wachten, maar we kunnen eindelijk gerust ademhalen: Nyck de Vries heeft weer werk gevonden. De 28-jarige racer uit het Friese Uitwellingerga had even niets om handen na een desastreuze stint in de Formule 1. Na elf Grand Prix met Williams en AlphaTauri werd hij zonder pardon aan de kant gezet door Red Bulls' grillige rijdersmanager Helmut Marko.

Terug naar het oude nest

Als Formule E wereldkampioen had De Vries na zijn ontslag gelukkig nog de nodige contacten. Via deze weg is de Nederlander weer op zijn oude nest terechtgekomen. Helaas was een terugkeer naar het titelwinnende team van Mercedes geen mogelijkheid, aangezien het merk zich eind 2022 terugtrok. Nyck vond een alternatief in het minder hoog aangeschreven team van Indiaas concern Mahindra & Mahindra.

Genieten van het racen

De Vries wordt bij het team vergezeld door ex-Maserati coureur en zesvoudig racewinnaar Edoardo Mortara. Het duo moet samen gaan proberen de moeilijke start die het team had in het Gen3-tijdperk om te buigen naar successen. Nyck heeft er in ieder geval al zin in:

"Het is heel opwindend om bij zo'n grote automotive fabrikant te komen als Mahindra, en om ze te vertegenwoordigen in de Formule E. Ik ben vooral opgewonden over de toekomstplannen van het team. De basis is al sterk, en het team heeft alle attributen om succes te hebben. Ik denk dat het geen geheim is dat het team een beetje een slechte start heeft gehad in Gen3, al waren er positieve tekenen van verbetering in de tweede helft van het afgelopen seizoen.

Terugkomen in de Formule E zal voelen als thuiskomen. Ik ben drie seizoenen onderdeel geweest van de Formule E-familie, ik ken iedereen heel goed. Ik kijk ernaar uit om terug te zijn in een bekende omgeving, en terug te zijn op een plek waar ik altijd genoten heb van het racen."

Autosport
  • Mahindra Racing, NL Beeld / Proshots, NL Beeld / Heukers Media