Mercedes wil Romain Grosjean nog steeds F1-test geven

Meer dan twee jaar na dato wacht De Feniks nog altijd op zijn beloofde test met een titelwinnende Mercedes. Het team lijkt de belofte nu toch echt een keer in te lossen.

Mercedes wil Romain Grosjean nog steeds test geven

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat Romain Grosjean aan de dood ontsnapte in op het circuit van Sakhir. Vlak na de start van de Grand Prix van Bahrein maakte de Fransman contact met de AlphaTauri van Daniil Kvyat, waarna hij met een snelheid van 192 kilometer per uur tegen en door de vangrails knalde.

Romain wist zichzelf als door een wonder te bevrijden uit de verwrongen en verkoolde Haas, geholpen door medical rijder Alan van de Merwe en dokter Ian Roberts. De uit het inferno herrezen Grosjean kreeg meteen de bijnaam 'De Feniks' mee.

Mercedes-test

Niet lang na het incident zocht Mercedes-chef Toto Wolff de publiciteit op door Romain openlijk een test in één van de snelste F1-auto's aller tijden aan te bieden: de Mercedes-AMG F1 W10 EQ Power+ uit 2019.

In mei 2021 werden er concrete plannen gemaakt voor een test op Paul Ricard, maar vanwege covid-restricties kon het feest niet doorgaan. Een tweede poging aangekondigd in januari 2022 liep ook op niets uit.

Drie keer is...

Volgens RaceFans werkt Mercedes nu echter alsnog aan het inlossen van die drie jaar oude belofte. Nu de lockdowns en andere ongein over zijn heeft het team immers een stuk minder obstakels bij het inplannen. Een datum, het circuit en de specifieke auto zijn echter nog niet bekend. Aangezien de auto van 2020 nu oude genoeg is om legaal mee te kunnen testen krijgt Romain wellicht een upgrade. De Mercedes-AMG F1 W11 EQ Performance is immers officieel de snelste F1-bolide aller tijden.

Voor Grosjean zal een afspraakje maken in ieder geval geen probleem zijn. De Fransman heeft vooralsnog een vrij lege agenda na zijn ontslag bij het IndyCar-team van Andretti Autosport. Afgezien van het Lamborghini LMDh-programma (samen met vriend Kvyat) heeft hij dus zeeën van tijd. We kijken nu al uit naar zijn test.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, NL Beeld / Action Press