Spa Francorchamps blijft tot 2025 op F1-kalender

We kunnen in ieder geval nog twee jaar genieten van het iconische circuit in de Ardennen. De F1 heeft met Spa een nieuwe deal gesloten tot en met 2025.

Spa Francorchamps blijft tot 2025 op F1-kalender

De toekomst van de Grand Prix van België stond lange tijd op de tocht. Vanwege een gebrek aan budget en de druk vanuit rijkere concurrerende landen leek het er even op alsof het legendarische Spa Francorchamps van het toneel zou verdwijnen.

Na een paar eenjarige deals heeft het circuit nu echter iets meer zekerheid gekregen. Een nieuwe deal met de F1 zorgt ervoor dat het evenement tenminste tot en met 2025 in stand blijft.

De concurrentie

De grootste bedreiging voor de Belgische GP was een potentiële deal met het Zuid Afrikaanse Kyalami. Vanwege problemen met de promotor en de lokale overheid ging dat feestje echter niet door.

Ook de proefballonnetjes van Europese steden zoals Londen, Madrid en Nice voor nog meer straatraces hebben nog niet weten te overtuigen. Na lang twijfelen en zoeken heeft de F1 dus toch besloten het oude circuit nog even aan te houden.

Uitstel van executie

Het nieuwe contract betekent uiteraard niet de Spa echt veilig is. De F1 heeft op dit moment gewoon geen goede alternatieven.

De wens van Liberty Media en de FOM om steeds verder uit te breiden in overzeese groeimarkten zal uiteindelijk waarschijnlijk betekenen dat de traditionele Europese races bij het grofvuil gezet zullen worden. Alleen via het eerde geopperde roulatiesysteem zou Spa nog mee kunnen spelen.