VIDEO: Pérez-'fan' valt Ferrari-fans aan op tribune

Kennelijk konden een paar fanatieke Pérez-'fans' het niet hebben dat hun held zichzelf uitschakelde in de eerste bocht. De frustraties werden op gewelddadige manier geuit tegen een paar fans in Ferrari-shirts.

VIDEO: Pérez-'fan' valt Ferrari-fans aan op tribune

Een van de mooiste dingen aan de Formule 1 is het feit dat fans van verschillende teams en coureurs gewoon bij elkaar kunnen zitten. In tegenstelling tot bepaalde andere sporten zijn er geen afgesloten secties op de tribunes, en hoeft die lokale politie niet bij voorbaat uit te rukken. Helaas hadden enkele 'fans' in Mexico-Stad die memo dit weekend niet meegekregen.

Rode lap

Na de overhaaste inhaalactie en crash van thuisheld Sergio Pérez liepen de gemoederen hoog op. Voor één Checo-fanaat was het kennelijk onacceptabel dat zijn man tegen de Ferrari van Charles Leclerc gereden was. Die frustraties zette hij om in een aanval op een duo in Ferrari-shirts. Gelukkig werden de twee verdedigd door omstanders en kon de totaalmalloot niet ongegeneerd zijn gang gaan.

Zorgwekkende trend

Het incident op de tribune is de zoveelste in een zorgwekkende trend richting voetbal-achtig fanatisme. Eerder zagen we al dit soort taferelen tussen Mercedes en Red Bull-fans en Ferrari en Red Bull-fans. De oorlogen op XTwitter worden helaas steeds vaker nagespeeld in het echte leven.

Vanwege de oplopende spanningen horen we helaas ook steeds vaker boegeroep tijdens interviews en podiumceremonies. Na Max Verstappen in Austin was het dit keer de beurt aan Charles Leclerc, opnieuw voor zijn betrokkenheid bij de crash met Pérez. De situatie lijkt jammer genoeg de keuze van Red Bull om bodyguards in te huren te rechtvaardigen.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press