Marko op de bres voor Pérez: 'Hij deed alles goed dit weekend'

Red Bull's rijdersmanager heeft geen problemen met het gestuntel van Checo in Mexico. Volgens de Oostenrijkse veteraan heeft Pérez nog altijd niets te vrezen van conculega Daniel Ricciardo. Hij deed immers alles goed....tot die eerste bocht.

Marko op de bres voor Pérez: 'Hij deed alles goed dit weekend'

Sergio Pérez heeft het zich met een overhaaste inhaalactie in zijn thuisrace knap lastig gemaakt. In een weekend waarbij rivaal Daniel Ricciardo goed scoorde ging de Mexicaan met nul punten naar huis na hard contact met Charles Leclerc.

Checo sloeg niet alleen ten opzichte van DannyRic een modderfiguur, maar verloor ook nog eens veel punten op Lewis Hamilton in het rijderskampioenschap. De door Red Bull gedroomde tweede plek lijkt nu echt in gevaar te zijn.

Checo deed alles goed

Ondanks alle negativiteit krijgt Sergio dit keer geen trap na vanuit het team. De doorgaans zo harde Helmut Marko heeft het na de race zelfs voor hem opgenomen. Volgens de rijdersmanager deed Pérez alles goed in Mexico, tot die eerste bocht.

Dat Daniel Ricciardo boven hem eindigde in de kwalificatie rekent Dr. Marko even niet mee. Bovendien neemt Helmut het zijn coureur helemaal niet kwalijk dat hij zichzelf uitschakelde:

"Tot dat punt had Checo alles goed gedaan dit weekend. Hij moest er gewoon voor gaan bij de start. We nemen hem helemaal niets kwalijk. Hij was het hele weekend sterk en twee tienden verliezen op Max in de kwalificatie is een geweldige prestatie."

Contract is zeker

Het horrorweekend van Pérez is volgens Marko nog altijd geen reden om zijn contract voor 2024 in twijfel te trekken. De plannen voor volgend jaar zijn immers al lang en breed duidelijk. De geruchten die door het paddock gonzen kunnen dus van tafel:

"Hij heeft zijn contract voor 2024 en het zal gebeuren. Alles is duidelijk voor volgend jaar. Het was een geweldige prestatie tot aan de eerste ronde daar en ik ben ervan overtuigd dat hij op het podium had gestaan."

Marko noemt daarbij echter niet in welke overall Checo zich volgend jaar zal mogen hijsen. De coureurs van Red Bull staan immers niet onder contract bij de twee teams, maar bij het moederbedrijf. Het staat Red Bull dus vrij om Sergio en Daniel toch even om te wisselen. De ervaren Mexicaan is uiteindelijk ook een prima keuze om het herboren AlphaTauri te gaan leiden.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots, Red Bull Content Pool