'Fernando Alonso en Sergio Perez gaan van stoeltje ruilen'

Het raceweekend in Mexico heeft een wild scenario de wereld in geholpen. Volgens de laatste geruchten zouden Sergio Pérez en Fernando Alonso voor 2024 van team gaan ruilen!

'Fernando Alonso en Sergio Perez gaan van stoeltje ruilen'

Twee van de grootste pechvogels bij de race in Mexico-Stad hebben de geruchtenmolen een flinke zwaai gegeven. In de paddock en op social media gonst het van de geruchten over een rijderswissel tussen Aston Martin en Red Bull Racing.

AMR-kopman Fernando Alonso zou op 42-jarige leeftijd nog eens zijn debuut gaan maken bij de regerende constructeurskampioenen, terwijl Checo een uitvlucht zou nemen naar de toko van papa Stroll.

De redenen

De beroerde prestaties van Pérez en Aston Martin zouden de deur opengezet hebben voor de bijzondere swap. Alonso zou ontevreden zijn met de richting van het team, en sterke twijfels hebben bij de potentie van de auto voor 2024. Als klap op de vuurpijl zou het team verkocht worden aan Saudisch investeringsfonds Public Investment Fund.

Checo zou ondertussen uitgeprocedeerd zijn bij Red Bull en de kans grijpen om via zijn oude team alsnog in de Formule 1 te blijven.

Red Bull's keuze voor Alonso zou gemotiveerd worden door Max Verstappen, die zich graag zou willen meten met de meest ervaren man op de grid. Het team is bovendien geen vreemde van Fernando: in 2008, 2009, 2011 én 2012 probeerde het team de Spanjaard onder contract te krijgen.

Tonnen zout

De geruchtenstroom kwam op gang door het geheimzinnige gedrag van F1-correspondent Albert Fabrega. De Spanjaard liet op XTwitter weten een bepaald gerucht gehoord te hebben en het niet te willen geloven. Collega Will Buxton gooide vervolgens nog wat olie op het vuur.

Naast het verhaal over Alonso/Pérez zijn ook een pensioen voor Pérez, de Ferrari-exit van Sainz, Pérez als teamgenoot van Alonso na de Saudische overname van Aston Martin (ten koste van Lance Stroll) en de Red Bull/AlphaTauri-comebacks van Daniel Ricciardo en Liams Lawson in de ether gegooid. We nemen de geruchten voorlopig dus even met een paar tonnen zout.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, NL Beeld / Action Press