Verstappen keek mee met Perez/Alonso-gevecht: 'Reed bijna van de baan!'

De zinderend fotofinish van de Grand Prix van Brazilië hield niet alleen de fans op het puntje van hun stoel. Vooraan in het veld keek ook Max Verstappen enthousiast mee vanuit zijn Red Bull!

Verstappen genoot mee met Perez/Alonso-gevecht: 'Reed bijna van de baan!'

Een chaotische race op Interlagos bereikte een crescendo met het intense gevecht tussen Sergio Pérez en Fernando Alonso op de laatste twee ronden. Fernando leek na een gedurfde inhaalactie van Checo in de eerste bocht gezien te zijn, maar wist met DRS een comeback te maken bij de run naar bocht 4. In de laatste bocht had de Mexicaan echter weer de overhand, waardoor hij op slechts 0.053 van een seconde naast de derde plek greep.

Tijd over voor TV

De strijd hield fans op het puntje van hun stoel, waaronder ook ene M. Verstappen. De Nederlander was druk bezit met zijn zeventiende overwinning, maar vond toch de tijd om even mee te kijken bij zijn teamgenoot. Verstappen was zelfs zo afgeleid door het gevecht dat hij tot twee keer toe bijna van de baan reed:

"De laatste paar ronden was ik aan het kijken - ik reed zelf bijna van de baan toen ik ze zag vechten op het rechte stuk. Bij bocht vier reed ik bijna rechtdoor de baan af toen ik ze zag vechten op het rechte stuk!"

"Bij bocht vier reed ik bijna recht de baan of omdat ik zoveel op de schermen aan het kijken was. Het was heel close, maar die laatste twee ronden waren ze ook constant van positie aan het veranderen. Heel mooi!"

Speciaal talent

Het vermogen om tijdens de race doodleuk mee te kijken op de grote schermen is iets dat wij eigenlijk alleen van de echt grote talenten meekrijgen. Naast Verstappen hebben ook Lewis Hamilton en Fernando Alonso wel eens laten merken rustig mee te kijken op TV. Alonso deed het nog het meest recent met zijn commentaar op de acties van teamgenoot Lance Stroll in Miami.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press