Duitse stad smijt snelheidslimiet naar 20 km/u

Onze Oosterburen bewijzen dat het toch echt altijd erger kan. In de forse stad Frankfurt am Main gaat de snelheidslimiet naar een pijnlijk lage 20 kilometer per uur.

Duitse stad smijt snelheidslimiet naar 20 km/u

Snelheid heeft nog niet iemand het leven gekost. Plotseling tot stilstand komen, dat is wat je pakt. Deze wijze woorden van geëerde autoprofeet J. Charles Robert Clarkson waren echter duidelijk aan dovemansoren gericht.

Ook in Nederland gaan er immers steeds meer stemmen op om de snelheidslimiet binnen de bebouwde kom flink terug te schroeven. Zo is Amsterdam bijvoorbeeld al druk bezig om de complete gemeente tot een gigantische 30 km/u-zone om te toveren. Voor de gemiddelde automobilist is overal 30 moeten rijden al een hels vooruitzicht, maar over de grens maken ze het nog bonter.

'Zinloos showverkeer'

De Duitse stad Frankfurt am Main zal vanaf volgende maand namelijk een limiet gaan handhaven van 20 kilometer per uur. De tergend lage snelheden zullen in eerste instantie gaan gelden voor het stadscentrum, maar later uitgebreid worden naar buitenwijken. Op doorgaande wegen blijft echter de bestaande limiet van kracht.

Reden achter de extreme snelheidsreductie is niet het milieu of geluidsoverlast, maar het beperken van 'zinloos verkeer', aldus lokaal verkeersafdelingshoofd Wolfgang Siefert van ecopartij Die Grünen. Herr Siefert wil voorkomen dat bestuurders 'van parkeergarage naar parkeergarage gaan rijden om hun auto te showen'.

Wegpesten

Naast de lagere snelheidslimiet gaan Die Grünen nog meer anti-auto maatregelen treffen. Zo zal het aantal parkeerplaatsen langs de weg verminderd gaan worden, en zullen de overgebleven plekken allemaal een parkeermeter krijgen. Gratis parkeren is daarmee verleden tijd. Als alternatief draagt Siefert parkeergarages buiten het centrum aan.

Reguliere parkeergelegenheden moeten bovendien vervangen worden door gehandicaptenplekken, laadstations en laad- en losplekken. Op alle plekken waar 20 km/u van toepassing wordt moeten de wegen bovendien fietsvriendelijker gemaakt gaan worden.

Door criticasters een onderzoek naar de tevredenheid over de maatregelen aan het eind van het jaar boven het hoofd te houden hoopt Siefert enige kritiek alvast uit het veld te slaan. We kunnen de resultaten van dat onderzoek echter al wel voorspellen...

Nieuws
  • NL Beeld / Wenn, NL Beeld / DCI Media