Leclerc crasht alvast in virtuele Las Vegas GP (video)

Charles heeft alvast geoefend voor de kwalificatie van Las Vegas. Tijdens een virtuele promorace vond de Ferrari-vedette al de muur.

Leclerc crasht alvast in virtuele Las Vegas GP (video)

Ondanks pogingen om het te veranderen loopt de Formule 1 nog altijd over van traditie. Een van de meest prominente - en ongelukkige - rituelen van de laatste paar seizoenen is de aanwezigheid van een Ferrari met nummer 16 in de muur op een stratencircuit.

De op dat soort banen uitzonderlijk snelle Charles Leclerc heeft er namelijk een handje van om over de limiet te gaan bij de kwalificatie. Met de crashes verzekert hij zichzelf ook nog wel eens van pole position.

Traditie in ere

In de aanloop naar de Grand Prix van Las Vegas lijkt Charles de traditie in ere te houden. Bij de Las Vegas Showrun simrace nam hij het als enige F1-coureur op tegen een stel gamers, influencers en drievoudig W Series-kampioene Jamie Chadwick. Op rondje vier van de dertien ronden lange heat vond de Monegask in typische stijl de muur.

De goden verzocht

Wellicht hoopt Leclerc al zijn pech opgebruikt te hebben met de beschamende schuiver tijdens de virtuele Las Vegas GP. Na de door mechanische problemen veroorzaakte uitvaller op de opwarmronde in Braziliƫ kan hij immers alle geluk gebruiken.

Charles gaf na afloop van dat fiasco aan misschien even naar de voor katholieke heilige stad Lourdes te gaan om goddelijke steun te verwerven. Het is voor hem te hopen dat dat gelukt is.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots