VIDEO: krijsende beveiligers Las Vegas jagen fans weg op publieke loopbrug

Dat de organisatie maling had aan de fans wisten we al, maar deze beelden van een loopbrug over het circuit maken toch indruk. Door het circuit ingehuurde beveiligers dwongen fans die even een kijkje wilden nemen hardhandig door.

VIDEO: krijsende beveiligers Las Vegas jagen fans weg op publieke loopbrug

Je zou het door de zinderende race op zaterdag/zondag bijna vergeten, maar de Formule 1 heeft zich dit weekend in Las Vegas van zijn slechtste kant laten zien. Onder de directe leiding van Liberty Media joeg de organisatie vrijwel iedereen tegen het harnas in met maffiapraktijken richting bedrijven, extreem hoge prijzen en de drang om het zicht op het circuit zoveel mogelijk te beperken.

Schreeuwende beveiligers

Een video genomen op een van de publieke loopbruggen toont aan hoe ver de organisatie precies ging om het evenement in hartje Paradise 'exclusief' te houden voor betalende klanten.

De loopbruggen waren al voorzien van ondoorzichtige folie om voorbijgangers het zicht op het circuit te ontnemen. Toen mensen deze folie af begonnen te scheuren werden er nog even wat dranghekken geplaatst.

Die maatregelen waren kennelijk echter niet genoeg. Las Vegas Grand Prix huurde namelijk een legertje beveiligers in om treuzelaars op de loopbruggen door te drukken. Met veel geschreeuw werd iedereen die te lang bleef staan alsnog door gejaagd.

Slechte PR

De beelden doen weinig goeds voor Liberty's PR-machine temidden van een grote rechtszaak na het putdeksel-incident. Het feit dat een organisatie van buitenaf een stad maandenlang bezet is voor sommige inwoners van de beroemde gokstad al erg genoeg.

Liberty's houding richting de fans, locals en toeristen maakt het echter nog veel erger. Voor de toekomst is het wellicht een goed idee om een beetje te dimmen.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press