Wolff haalt opnieuw uit naar Michael Masi: 'Geen minuut vuilmaken aan die idioot'

Het trauma van Abu Dhabi wordt driftig in leven gehouden in het kamp van Mercedes. Twee jaar na dato gooit Toto Wolff alsnog beledigingen richting het adres van voormalig wedstrijdleider Michael Masi.

Wolff haalt opnieuw uit naar Michael Masi: 'Geen minuut vuilmaken aan die idioot'

Op het moment van schrijven is welgeteld 723 dagen sinds de seizoensfinale van 2021. Terwijl het merendeel van de paddock die dag al bijna weer vergeten is worden de herinneringen aan de Grand Prix van Abu Dhabi in bepaalde kringen eindeloos herhaald en besproken.

De kern van die PTSD-supportgroep is uiteraard het Formule 1-team van Mercedes. De afgelopen twee seizoenen heeft de toko van Toto geen kans onbenut gelaten om harde kritiek op de FIA en met name voormalig wedstrijdleider Michael Masi af te vuren. Wie dacht dat er na het seizoen van 2023 een einde aan zou komen komt bedrogen uit.

Emotionele littekens

In gesprek met de Spaanse divisie van Motorsport.com heeft Toto namelijk opnieuw een duit in het zakje gedaan. De boomlange Oostenrijker stak van wal over de enorme emotionele littekens waar hij en zijn team nog altijd onder lijden. En dat is uiteraard de schuld van slechts één man:

"Er zijn enorme littekens! Ongelooflijke littekens en we zullen er op een bepaalde manier nooit overheen kunnen komen. Ze werden littekens en er zijn momenten waarbij je denkt 'Hoe kon dat gebeuren?' We weten hoe het gebeurde."

Geen minuut

Een kleine maand nadat hij op de vingers getikt is voor grof taalgebruik gooit Toto er alsnog wat openlijke beledigingen tegenaan. Het concept van een voorbeeldfunctie is volgens het Mercedes-opperhoofd duidelijk niet van toepassing op Abu Dhabi '21. Ondanks het feit dat hij er vrijwel onafgebroken over praat wil Wolff er naar eigen zeggen geen minuut aan vuil maken:

"Maar ik wil geen minuut verspillen over de redenen, want dat zou die vent teveel krediet geven. Hij is gewoon een idioot die de verkeerde beslissing gemaakt heeft."

Formule 1
  • NL Beeld / Piqtured, Red Bull Content Pool, NL Beeld / Action Press, NL Beeld / Proshots