Toto Wolff op het matje geroepen voor grof taalgebruik

Volgens de FIA is toffe Toto nogal stout geweest. Naar aanleiding van zijn heftige reactie in de persruimte van Las Vegas moet de Oostenrijker zich even komen verantwoorden bij de stewards.

Toto Wolff op het matje bij de stewards voor grof taalgebruik

De Grand Prix van Las Vegas krijgt voor Mercedes nog een staartje. Nadat de eerste vrije training na acht minuten afgelast was door de crash van Carlos Sainz met een losse putdeksel werden in de persruimte de nodige vraagtekens geplaatst bij het evenement.

Op de suggestie dat het incident een 'blauw oog' betekende voor de organisatie en de Grand Prix ging Toto Wolff volledig door het lint. Met de nodige krachttermen probeerde hij de race wanhopig te verdedigen. Daarbij bagatelliseerde hij de schade voor Ferrari en de potentiële consequenties voor Sainz - die even zijn benen niet kon voelen - volledig.

Bepaald taalgebruik

De woede-uitbarsting liet niet alleen bij de media en de fans een zure smaak achter, maar ook bij de FIA. De organisatie kon 'bepaald taalgebruik' tijdens de ongecensureerde live uitzending niet waarderen. Omdat er in Vegas geen tijd meer voor was mag Toto zich even gaan melden bij de stewards.

Samen melden

Toto is niet de enige die even naar het kleine kamertje van de stewards moet komen. Ironisch genoeg moet ook Ferrari's Fred Vasseur zich gaan verantwoorden voor onbehoorlijk taalgebruik. De Fransman had op een veel kalmere toon zijn ongenoegen geuit over de schade die de organisatie van Las Vegas bij zijn team veroorzaakt had, en het onvermogen van de stewards om een penalty voor Sainz door de vingers te zien.

We zijn erg benieuwd naar de mogelijke gevolgen van het taalgebruik van de beide heren. Veel meer dan een formele reprimande en wellicht een kleine geldboete zal er echter niet van komen.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press