Susie Wolff opent aanval op FIA: 'Ik laat me niet intimideren' 

Het FIA-onderzoek naar Susie en Toto is dan wel afgblazen, maar mevrouw Wolff is niet van plan de zaak te laten vallen. De FOM-functionaris laat via social media weten zich niet te laten intimideren en de aanstichter op te sporen.

Susie Wolff opent aanval op FIA: 'Ik laat me niet intimideren' 

Het leek er even op dat de winterstop gedomineerd zou worden door berichten over de vermeende belangenverstrengeling van Toto en Susie Wolff. Het echtpaar zou volgens Business F1 Magazine namelijk vertrouwelijke informatie gedeeld hebben. De beschuldigingen waren naar verluidt gedaan door 'anonieme teambazen'.

Susie zou in haar rol als Managing Director van F1-vrouwenserie F1 Academy informatie doorkrijgen, terwijl Toto de punten van teamvergaderingen doorspeelde naar de FOM. Zo zou de positie van Mercedes en die van de FOM en Liberty Media ten opzichte van de overige teams versterkt worden. Op basis van de beschuldigingen startte de FIA een officieel onderzoek naar de integriteit van alle betrokken partijen.

Vrouwenhaat

Zowel Toto als Mercedes reageerden ontkennend op het nieuws. De meest heftige reactie kwam echter van Susie. De Schotse ex-coureur nam meteen de slachtofferrol aan en claimde dat de aantijgingen gebaseerd waren op 'intimidatie en vrouwenhaat'.

Die houding zorgde voor de nodige achterdocht, maar Mrs. Wolff werd gesteund door de vrijwel identieke statements van de overige negen teams, waarin stellig ontkend werd dat iemand met Business F1 gesproken had of geklaagd had bij de FIA. Het officiële onderzoek werd daarop abrupt afgebroken.

Susie ten strijde

Gesterkt door de steun van de teams en de opgave van de FIA trekt Susie nu ten strijde. In een statement op XTwitter stelt ze dat de reactie van de FIA niet afdoende was. De zaak zou naar haar mening met onvoldoende transparantie en verantwoordelijkheid behandeld zijn.

De aanval op haar reputatie neemt Susie uiteraard bijzonder serieus. Mevrouw Wolff laat zich niet intimideren en is vastberaden om de aanleiding en de aanstichters van de affaire te achterhalen. Wordt dus vervolgd.

Formule 1
  • NL Beeld / PA Images