Susie Wolff hekelt beschuldigingen belangenverstrengeling: 'Gebaseerd op intimidatie en vrouwenhaat' 

Susie Wolff is woedend over de aantijgingen richting haar en echtgenoot Toto. Volgens de Schotse is de beschuldiging van belangenverstrengeling gebaseerd in naar intimidatiegedrag en vrouwenhaat.

Susie Wolff hekelt beschuldigingen belangenverstrengeling: 'Gebaseerd op intimidatie en vrouwenhaat' 

Recent kwam het nieuws naar buiten dat Toto en Susie Wolff door meerdere (anonieme) teambazen verdacht werden van het uitwisselen van vertrouwelijke informatie. In hun rollen als teambaas en hoge functionaris binnen Formula One Management zouden de Wolffs beide kanten tegen elkaar uit proberen te spelen.

Zo werd de positie van Mercedes aan de onderhandelingstafel verbeterd, en konden de FOM en Liberty de vinger aan de pols houden bij de teams. Inmiddels heeft de FIA een officieel onderzoek ingesteld naar de zaak.

Intimidatie en vrouwenhaat

Een paar dagen nadat het verhaal gepubliceerd werd door het gerespecteerde Business F1 Magazine heeft Susie Wolff gereageerd op de aantijgingen. De Schotse ex-coureur is diep beledigd, maar niet verrast.

Volgens Susie horen dit soort beschuldigingen er nu eenmaal bij als je een vrouw bent in een industrie gedomineerd door mannen. Aangezien de crux van de zaak gebaseerd is op haar huwelijk met Toto Wolff ziet ze de aanstichters van de geruchten als intimiderende vrouwenhaters.

De beschuldigingen overschaduwen bovendien haar vaardigheden en haar rol als managing director van vrouwenserie F1 Academy, een positie die ze na een carrière vol uitdagingen als vrouw echt verdiend heeft.

Vraagtekens

Susie's keuze om de zaak achter haar 'zwakke' status als vrouw te proppen is een opvallende. Uiteindelijk is ze immers slechts één van de schakels in het vermeende netwerk, waarbij ook Toto, F1 CEO Stefano Domenicali en Liberty Media CEO Greg Maffei betrokken zouden zijn. Die andere drie zijn - je raadt het misschien al - allemaal mannen.

Susie's beslissing om de slachtofferrol aan te nemen zorgt dan ook voor de nodige vraagtekens rond de zaak. Een simpele ontkenning - zoals de Formule 1 en het team van Mercedes naar buiten stuurden - was immers afdoende geweest. Boze tongen beweren dat de vreemde reactie als bliksemafleider moet dienen, aangezien het bekritiseren van 'sterke' vrouwen tegenwoordig not done is. Het is echter net zo waarschijnlijk dat Susie simpelweg een kans gezien heeft om de aandacht op zichzelf en vrouwen in het algemeen te vestigen.

Het FIA onderzoek zet echter onverminderd door. De waarheid zal waarschijnlijk vanzelf naar boven komen.

Formule 1
  • NL Beeld / Wenn, NL Beeld / Goff photos, NL Beeld / Abaca Press