Bianca Bustamante schopt ruzie met 'autistische' Lance Stroll

Het mag dan wel de winterstop zijn, maar de F1-gemeenschap houdt het vuurtje alsnog goed warm. Na het liken van een paar onbeschofte tweets kreeg McLaren ontwikkelingsrijdster Bianca Bustamante het aan de stok met Aston Martin's 'autist' Lance Stroll.

Bianca Bustamante schopt ruzie met 'autistische' Lance Stroll

Het zijn op F1-twitter toch nog vurige tijden in de gure wintermaanden. De rust van de winterstop werd gisteren namelijk verstoord door een online ruzie tussen de kampen van McLaren en Aston Martin. Aanleiding was het onhandig getwitter van McLaren Development Driver Bianca Bustamante.

De 18-jarige Filipijnse is onder de vleugels van McLaren actief in de F1 Academy vrouwenserie, en hoopt ooit de Formule 1 te bereiken. Met die ambities in het achterhoofd liet ze zich meeslepen in de onbeholpen uitspraken van haar fans. Zo likete ze meerdere tweets waarin ze vergeleken werd met Aston Martin's Lance Stroll. In één van die tweets werd Stroll als 'autist' bestempeld.

'Autism Stroll'

Bustamante verontschuldigde zich voor het liken van de tweet, en stelde dat dit allemaal per ongeluk gegaan was. Ze zou nooit zoiets goedkeuren, want haar broer heeft immers autisme.

XTwitter's beruchte Community Notes-factchecker wees haar echter erop dat de tweet verwijderd was vóórdat Bustamante een poging ondernomen had de like te verwijderen. Bovendien zette ze bij meerdere uitspraken in dezelfde trend een rood hartje. Daarmee veroorzaakte ze meteen een twitterstorm.