Hamilton trekt Red Bull in twijfel: 'Ze zijn te nerveus om grote veranderingen te doen'

Sir Lewis heeft er geen vertrouwen in dat Red Bull in 2024 met gedurfde innovaties komt. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen zijn ze in Milton Keynes te nerveus om nog echt grote stappen te gaan zetten.

Hamilton trekt Red Bull in twijfel: 'Ze zijn te nerveus om grote veranderingen te doen'

Na twee seizoenen zonder overwinning begint de klok bij Lewis Hamilton steeds harder te tikken. Het voorheen zo dominante Mercedes sloeg de plank in het nieuwe ground effect tijdperk volledig mis, waardoor de 38-jarige veteraan bleef zitten met een stel zeer inconsistent presterende auto's. Nu het unieke, maar grillige zeropod-concept definitief weggestreept is hoopt de zevenvoudig wereldkampioen op een terugkeer van de oude vorm voor 2024.

De druk er vol op

Volgens Sir Lewis staat de druk er binnen Mercedes dan ook volledig op in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Mercedes is immers van plan met een compleet leeg vel te beginnen voor de W15. De nieuwe auto moet wederom een geduchte concurrent gaan worden voor het oppermachtige Red Bull, zonder die machine meteen te kopiëren. Ondanks de druk die uitgeoefend wordt door teamchef Toto Wolff ziet Hamilton zijn team toch vooral als heel gemotiveerd:

"Er is een enorme hoeveelheid druk. Uiteindelijk is Toto Wolff als baas steeds meer gaan leunen op mensen in plaats van terug te krabbelen. Hoe doe je dat? Het is natuurlijk niet makkelijk, omdat mensen op een bepaald punt breken. Dus de rol die hij altijd speelt is om iedereen gemotiveerd te houden."

"Het zal niet zo makkelijk zijn, maar je moet proberen om de goede elementen op te pakken, en door schade en schande andere delen toe te voegen om te verbeteren."

Nerveus

Hamilton is ervan overtuigd dat het bij Red Bull niet anders is. Het team dat op één race na het seizoen van 2023 op z'n naam schreef zou namelijk net zoveel druk voelen om geen steken te laten vallen met de nieuwe auto. Lewis vermoedt dat het ontwerp van de RB20 daarom zeer conservatief en veilig zal zijn, in tegenstelling tot de ground effect machines van Mercedes. Desondanks is hij zich ervan bewust dat het niet makkelijk zal worden om definitief de aansluiting te vinden met de regerende kampioenen:

"Je kunt je voorstellen dat Red Bull ook nerveus is over het maken van te grote veranderingen en dat het dan de verkeerde is. Dus wij moeten elke week er dicht bij zijn, betere prestaties toevoegen en onze doelen hoger dan ooit stellen want we hebben een enorm gat om te overbruggen. Dat maakt het heel lastig."

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots, NL Beeld / Action Press