Wolff nog steeds gepikeerd door FIA-onderzoek: 'Leverde flinke schade op' 

Het mini-onderzoek naar de familie Wolff is volgens Toto een schande voor de sport. Ondanks het feit dat de FIA de keutel na twee dagen al introk meent de Oostenrijker dat er flinke schade aangericht is.

Wolff nog steeds gepikeerd door FIA-onderzoek: 'Leverde flinke schade op' 

Vanwege een artikel in het controversiële Business F1 Magazine werd de F1-wereld afgelopen december in absolute chaos gestort. De publicatie bracht via anonieme bronnen naar buiten dat Toto en Susie Wolff vermoedelijk geheime informatie naar elkaar doorspeelden aan de keukentafel.

Als teambaas van Mercedes en managing director van F1 Academy zouden de twee speelballen geworden zijn van Formula One Management en Liberty Media. In ruil voor informatie over de overige negen teams zou Toto vooraf info toegespeeld krijgen vanuit de organisatie van de F1 om Mercedes verder te helpen.

Tweedaags onderzoek

Naar aanleiding van het artikel - en alleen het artikel - stelde de FIA pardoes een officieel onderzoek in naar de integriteit van de familie Wolff. Die actie werd uiteraard niet in dank afgenomen.

Susie opende de tegenaanval door de FIA van vrouwenhaat te beschuldigen, iets wat haar geloofwaardigheid eigenlijk alleen maar meer in twijfel trok. Achter de schermen werd de druk op de FIA echter zo groot dat het onderzoek na twee dagen alweer afgeblazen werd.

Onherstelbare schade

Ondanks de extreem korte duur van het onderzoek is er in die twee dagen volgens Wolff onherstelbare schade aangericht. De weinig professionele manier waarop de zaak afgehandeld werd is nog tot daar aan toe, maar de reputatie van zijn vrouw kan eigenlijk niet meer gerepareerd worden. Vanwege de media-hype rond de zaak is dat immers het eerste dat iedereen zal zien wanneer ze informatie zoeken over mevrouw Wolff:

"Het is niet wat je verwacht van de Formule 1-wereld. Het onderzoek dat geopend en gesloten werd in twee dagen heeft grote schade veroorzaakt. Als we de sport meer en meer professioneel willen maken, moeten we transparantie proberen te brengen waar dit er niet is en de hoogst mogelijke standaarden vaststellen. Dit is mijn positie."

"Ik kan niet voor Susie spreken, maar zij is iemand die niet opgeeft, zij is vastberaden. Het is niet de eerste keer dat ze moeilijkheden gekend heeft, en ze zal het tot op de bodem uitzoeken. Als iemand 'Susie Wolff' intikt op het web vandaag de dag, komt het onderzoek als eerste nieuws naar boven. De kogel kwam uit het geweer en kan niet meer teruggestopt worden."

Formule 1
  • Mercedes-Benz, NL Beeld / Proshots, NL Beeld / The Photo One