Officieel: AlphaTauri is nu Visa Cash App RB 

De kogel is nu toch echt door de kerk. Het tweede team van Red Bull heeft zijn ziel definitief verkocht aan twee grote titelsponsors.

Officieel: AlphaTauri is nu Visa Cash App RB 

AlphaTauri is niet meer. Onder het nieuwe management van Red Bull GmbH is de identiteit van het team uit Faenza voor veel geld verkocht aan grote sponsors. Creditcardconcern Visa en Tikkie-concurrent Cash App vormen nu samen de naam van het tweede team van de energiedrankjesfabrikant. Om het commerciële karakter te onderstrepen is het eerder naar buiten gebrachte 'Racing Bulls' nog even afgekort tot simpelweg 'RB'.

Van passie naar product

De bijzonder commerciële naam vormt het startschot voor een nieuwe fase voor het team. In plaats van een duurbetaalde kweekvijver voor nieuw talent wordt het voormalige AlphaTauri immers opgezet als een 'klantenteam' van Red Bull.

Visa Cash App RB moet dus een vergelijkbare rol in gaan nemen als die van Haas tegenover Ferrari. Het team is geen passieproject meer, maar een op zichzelf staand product.

8 februari

De officiële lancering van het team en de livery staat gepland voor 8 februari. Naar verluidt vindt het evenement plaats in Las Vegas, de perfecte plek voor een team gebaseerd op betalingsdiensten.

Welke aanduiding het nieuwe chassis zal gaan krijgen is nog niet bekend. 'RB001' zal het gezien de naamgeving van Red Bull Racing uiteraard niet worden. Wellicht zijn de naamrechten voor de chassis net als bij Alfa Romeo Sauber Stake F1 ook verkocht aan Visa en Cash App.

Formule 1
  • Visa Cash App RB