Audi RS Q8 krijgt 600 pk, vliegt naar nieuw 'Ringrecord [video]

Audi Sport breidt zijn RS-lijn uit met een nieuwe power-SUV, maar niet die waar we eigenlijk al enkele jaren rekening mee houden. In plaats van de RS Q7 bijt de RS Q8 het spits af als RS-SUV met V8.

Audi Q8

De RS Q8 wordt de nieuwste toevoeging aan een steeds verder uitdijende reeks van full-size power-SUV's. Het is een leuke imagomaker en er is een - vrij beperkte - vraag naar, dus stapt Audi nu ook in het bootje. De sterkste Q8 krijgt de aandrijflijn van de RS6 en RS7, met dezelfde 600 pk en 800 Nm onder de rechtervoet. Belachelijk veel vermogen voor een lekker over-the-top model.

Audi is met zijn nieuwe RS over de Nürburgring gegaan, en klokte een tijd van 7:42 minuten. Dat is 12 seconden sneller dan de Mercedes-AMG GLC S, die als benchmark diende. Nadere details krijgen we rond de onthulling op de L.A. Motorshow, later deze maand. Wielmaten gaan tot 23 inch, met hieromheen 295/35 ZR 23 Pirelli P Zero's. Als voorproefje heeft Audi de video van de recordronde alvast vrijgegeven, u vindt deze hier.

Het is nog niet bekend of er ook een RS Q7 komt.