Richard Verschoor wint prestigieuze F3-race in Macau

Richard Verschoor heeft de Formule 3-race in Macau gewonnen. Het racetalent is daarmee de eerste Nederlander die op het stratencircuit zegeviert.

HH-401708502

Richard Verschoor startte de race vanaf de vierde positie. Bij de start was hij direct goed weg en pakte de tweede positie. Yuri Vips vertrok van pole position en behield de eerste positie.

Na de Safety Car, veroorzaakt door Callum Ilott die tamelijk hard de vangrail had geraakt, kon Verschoor de aanval inzetten op Vips. In de tiende ronde, bij het ingaan van de tweede bocht, pakte de oud-Red Bull-junior Richard Verschoor de leiding in de wedstrijd en gaf deze niet meer uit handen. Hij is de eerste Nederlander die in Macau won, en hij rijdt ook nog eens voor een Nederlands team, MP Motorsport.

De race in Macau is altijd een spectaculaire bedoening. In het verleden is er veel gebeurd in de straten van Macau, zo is er in het verleden gewonnen door racehelden als Ayrton Senna, en zijn er megaklappers geweest; vorig jaar crashte Sophia Floersch verschrikkelijk hard. 

Autosport
  • Hollandse Hoogte