Fuck traditie: BatterijBentley komt eraan

Alle tradities gaan overboord en de Bentley kan in de toekomst gewoon naast de iPhone aan het stopcontact.

Hoewel Bentley met zijn machtige W12 één van de laatste verdedigers van het brandstofford lijkt, valt ook het Britse merk te prooi aan de vooruitgang. Volgens hoofd engineering Rolf Frech werkt het traditionele Bentley aan een volledig elektrisch model. Voor de techniek wordt de hand opgehouden bij de concerncollega's van Porsche en hun Mission E.

"Ik denk dat we binnen zes maanden een beslissing nemen over welke koers we gaan volgen", vertelt Frech aan Drive. "Maar uiteraard zal elektrificatie een toekomststrategie zijn voor Bentley." De beste man onthult verder nog dat het heerlijk gevormde EXP 10 Speed 6 concept best wel eens de eerste elektrische Bentley kan worden. Volgens hem passen het lage zwaartepunt van dit model en het directe vermogen van een elektrische aandrijving goed bij het merk.

Het is overigens niet de eerste keer dat Bentley met zijn vingers in het stopcontact zit. In 2014 presenteerden de Britten al de Mulsanne Hybrid Concept. Dit studiemodel toonde een intrigerend plug-in hybride systeem, al waren we destijds meer onder de indruk van de koperen details. Bentley wil in de toekomst van alle modellen een hybride variant aanbieden. Deze stekkerobsessie moet in 2017 van start gaan met een hybride Bentayga. De Britten willen dan weer niet loslaten wanneer de volledig elektrische Bentley gaat verschijnen.