Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC is een ware Dreckschleuder

Wie bang was dat Mercedes onder de nieuwe CEO Ola Källenius wel heel erg woke en EV-gericht aan het worden was: geen zorgen. De Duitsers kunnen nog steeds enorme asobakken maken. Case in point: deze GLS 63, met 612 (!) pk.

Mercedes-AMG GLS 63

Bij de eerste aanblik van deze GLS 63 zal menig Greenpeace-lid, op zijn Vettels, uitroepen: Oh Mann, MUSS DAS SEIN?! En het antwoord hierop is uiteraard een volmondig 'ja, dat moet'. Als je toch al een 5,2 meter lange zevenzits SUV maakt, kan je daar net zo goed de optie bij leveren om er een deftige V8 in te duwen, nietwaar?

De GLS 63 is het absolute topmodel in de SUV-reeks, met een 4.0 V8 die voor de gelegenheid is opgevoerd tot een vermogen, dat doen denken aan de vorige generatie 65 AMG's: niet minder dan 612 pk (en 850 Nm) stampt deze wagen eruit, en een zeer ongezonde 273 g/km aan CO2. Daarnaast levert een kleine elektromotor nog 22 pk aan ondersteuning. Je moet het maar durven, in deze tijd. Het zal ons niet verbazen als Greta T. binnenkort de CEO van Mercedes hoogstpersoonlijk komt bitchslappen. Aan de andere kant: dichterbij een echte Canyonero dan dit kom je niet.

De cijfertjes: 0-100 km/u in 4,2s en 250/280 km/u (met AMG Drivers Package) topsnelheid. Ha, dit gaat echt nergens meer over, maar stiekem is het wel lekker, zo'n schmutziger GLS 63.