Volvo V90: de moeder aller stations in het nieuw

Architecten en doktoren opgelet, want de Volvo S90 met ruimte voor je fullsize viervoeter is hier. Nou ja, niet officieel, maar de eerste foto's van de nieuwe V90 zijn alvast op het internet verschenen.

Zoals wel verwacht is de nieuwe stationtopper van Volvo een bravere versie van de Concept Estate die we in 2014 al te zien kregen. De achterzijde bestaat vooral uit de enorme lichtunits die zowel langs de achteruit als richting het nummerbord lopen. Wij verwachten met zulke grote lichtbalken dat het licht een remmende V90 in Zweden in Nederland is te zien. Het is knap hoe de lichtunits die op de Concept Estate zo slank en futuristisch oogden zo lomp zijn geworden op de nieuwe V90.

Details heeft Volvo nog niet vrijgegeven, maar aangezien de V90 het gebochelde broertje van de S90 is, verwachten we dat er qua motorisering weinig verschil zal zitten tussen de twee. Dat betekent drie diesel motoren, twee benzinedrinkers en een plug-in hybride. Al kan het zijn dat sommige uitvoeringen niet al direct vanaf de marktintroductie beschikbaar zijn.

Het officiële debuut van de ruime Zweed staat voor 18 januari gepland, dus we moeten nog even wachten op de scherpere foto's. Al sluiten we niet uit dat ook die uitlekken, Volvo kennende (insert random loodgietersgrap). Het nieuwe model in levenden lijve zien kan uiteraard op de autoshow in Genève die begin maart van start gaat.