Kentekenparkeren vakkundig vermoord door Hoge Raad

De Hoge Raad steekt vandaag even een dikke middelvinger op naar alle privacynegerende gemeenten. Je mag voortaan gewoon een willekeurig kenteken invoeren als je een parkeerkaartje koopt, zolang je maar kan bewijzen dat je hebt betaald.

De slepende zaak waarover vandaag uitspraak werd gedaan, was in gang gezet door een vrouw die via Parkmobile had betaald voor haar kostbare vierkante meters parkeerruimte in de hoofdstad Ze voerde hierbij per ongeluk een verkeerd kenteken in. Uiteraard kreeg ze al snel een dikke prent van de 020-parkeermaffia, maar de parkeervrouw besloot die aan te vechten. Ze bleek lekker fanatiek te zijn en vocht door tot aan de Hoge Raad. Die concludeerde vandaag dat de vrouw in haar gelijk staat.

De uitspraak is een enorme opdonder voor het kentekenparkeren. Iedereen mag nu neppe nummerplaten invoeren, dus het controleren van parkeerders met de gehate scanauto's is niet langer toereikend. Door de uitspraak worden gemeenten verplicht hun parkeerbeleid aan te pakken en verplichte kentekeninvoer te vervangen door vrijwillige kentekeninvoer. Iets waar privacyclubjes al jaren voor strijden.