Morgan sloopt alle emotie uit 3Wheeler

Een bejaard design met lekker jonge techniek onder de kap; de Morgan EV3 doet het gewoon. De elektrische versie van de bekende driewieler is vandaag onthuld op de autoshow van Genève.

De kleine funcar wordt aangedreven door een 46 kW (62,5 pk) sterke elektromotor. Dat klinkt niet als heel veel, maar er hoeft dan ook niet heel veel verplaatst te worden. Morgan weet het gewicht van het speeltje op minder dan 500 pk te houden. Dit komt mede doordat het traditionele merk voor het eerst gebruik maakt van van carbonfiber bodypanelen. Natuurlijk bestaat de basis van het chassis nog steeds uit hout, waarschijnlijk van de boom die ze hebben gered door elektrisch te rijden.

De sprint van 0 naar 100 km/u per uur duurt 9 seconden en de topsnelheid ligt ergens boven de 145 km/u. Niet echt schokkende cijfers, maar we gaan er vanuit dat het allemaal een stuk sneller voelt in een machine zonder dak, deuren en voorruit.

Dankzij een batterij van 20KWh is het mogelijk om 240 kilometer te cruisen voordat de EV3 weer aan het stopcontact moet. We vragen ons alleen nog af of dat een leuke rit wordt. Een Morgan 3Wheeler rijd je voor ervaring; het schudden van de auto bij het stationair draaien, de schreeuwen van de tweecilinder door de uitlaatpijp onder je arm. Dit zijn dingen die in de elektrische versie waarschijnlijk ontbreken en het is nog maar de vraag of de EV3 genoeg spektakel biedt om dat te compenseren.