Verstappen: Sainz en ik zijn cool

Max verstappen klonk op de boordradio tijdens de race in Australië niet erg gelukkig met zijn teamgenoot. Toch hoeven we niet te vrezen tussen een fittie tussen de Toro Rosso-rijders, want volgens de Nederlander is alles in orde tussen de twee.

De eerdere pitstop van Carlos Sainz en het feit dat Verstappen daarna naar de achtervleugel van zijn teamgenoot tuurde, zorgden voor een paar verhitte boordradio's tijdens de afgelopen race. Ook in de interviews na de wedstrijd straalde het ontevreden van Mad Max af. Wij voorzagen al een onderlinge battle waarbij de twee als Hamilton en Rosberg al petjesgooiend het teamgevoel bij het afval zetten, maar dat zal niet snel gebeuren. Volgens Verstappen is er alleen strijd op de baan.

"Ik denk dat er niet echt rivaliteit is", vertelt Nederlands meest getalenteerde tiener. "We willen elkaar verslaan op de baan, maar daarnaast willen we teamgenoten zijn. Naast de baan gaat alles goed, er zijn geen problemen daar." Toch hebben Carlos en Max nog niet gebabbeld over de race in Melbourne. "We hebben net een lange reis terug uit Australië achter de rug, dus daar hebben we nog geen tijd voor gehad. Maar ik voorzie daar geen grote problemen."

Max werd gelijk ook maar even gevraagd naar zijn doelen voor dit jaar. Gaat die rode stier met een Ferrari-motor nog een race winnen? "Dat lijkt me lastig. Je blijft altijd hopen en dromen, maar om dat te laten gebeuren hebben we wat geluk nodig." Ondanks dat hij in verhitte toestand in Melbourne nog riep dat het ene wk-puntje hem geen zak uitmaakte, is zijn doel dit jaar wel om er zoveel mogelijk te verzamelen. "ik wil gewoon zoveel mogelijk punten scoren en dat hangt natuurlijk af van hoe goed de auto is."